GündemSahnede geçen ömür

Sahnede geçen ömür

06.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

1973 yılında Türkan Şoray’ın yönettiği ‘Azap’la hayatımıza giren oyuncu Tomris İncer, kansere karşı verdiği savaşı dün kaybetti

Sahnede geçen ömür

Dün ünlü tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Tomris İncer, kanser nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybetti. 1947’de Eskişehir Sivrihisar’da doğan oyuncu, 1974’te İstanbul Şehir Tiyatroları’na katıldı. 1995 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘Aylaklar’daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu, 2003’te Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Derviş Zaim’in yönettiği ‘Çamur’la En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. 2004’te ise Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘III. Richard’ ve ‘Medea’ oyunlarındaki performansları nedeniyle Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü’ne değer görüldü.

Haberin Devamı


İncer, sinema kariyerine Şehir Tiyatroları’na girmeden bir yıl önce 1973 yılında Türkan Şoray’ın yönettiği ‘Azap’taki hemşire rolüyle başladı. Daha sonra sırasıyla Ersin Pertan’ın ‘Tersine Dünya’sında, Barış Pirhasan’ın ‘O da Beni Seviyor’unda, Ömer Kavur’un ‘Karşılaşma’sında rol aldı. Ayrıca ‘Tramvay’ ve ‘Çamur’un da aralarında olduğu bağımsız sinemanın örneklerinde de Tomris İncer oyuncu kadrosundaydı.


‘İyiyim’ demişti

Televizyon izleyicisinin de tanıdığı İncer, ‘Bir İstanbul Masalı’, ‘Binbir Gece’, ‘Aşk ve Ceza’ gibi çok izlenen dizilerde oynadı. Kanser olduğu haberi ağustosta açıklanan usta tiyatrocu, bir yakınının yayınladığı videoda, “Gördüğünüz gibi gayet iyiyim, moralim düzgün, erken tedavi, erken teşhis ve moral gerçekten çok yüksek, sonra ne olur bilmiyorum ama şimdi gayet iyiyim. Radyoterapim bitti kemoterapiye başladık. Yani umutluyum, siz de umutlu olun. Gerçekten mutluyum, oynamıyorum, hepinizi seviyorum” demişti.

Haberin Devamı


Üç yıl önce İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan emekli olan İncer, verdiği bir röportajda tiyatroya olan bağlılığını şöyle ifade ediyordu: “Şehir Tiyatroları’ndan zorunlu emekli olduktan sonra çok mutsuzdum. Yiğit Sertdemir sağolsun, ‘Altıdan Sonra Tiyatro var, orada bir şeyler oynarsın işte’ dedi. Ruh sağlığımı, beden sağlığımı kazandırdı bana.”


Son olarak Altıdan Sonra Tiyatro ve Pangar Tiyatro’nun ortak yapımı olan ‘Kral (Soytarım) Lear’da rol alan Tomris İncer’in cenazesi bugün Eski Foça Fatih Camii’nde kılınacak namazının ardından Foça Mezarlığı’na defnedilecek.

Yazarlar