CaddeLütfi Kırdar’da iki ödüllü gece

Lütfi Kırdar’da iki ödüllü gece

07.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

15. Kral Müzik Ödülleri ve MÜ -YAP Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri ortak bir törenle önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahiplerini buldu

Lütfi Kırdar’da iki ödüllü gece

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 15. Kral Müzik Ödülleri ve MÜ -YAP Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri gecesine  birçok ünlü isim katıldı. Müslüm Gürses’in şarkılarıyla renk kattığı geceye Serdar Ortaç’ın dayak olayı damgasını vurdu.
Gecede dokuz ayrı kategoride gazetecilerden köşe yazarlarına, söz yazarlarından yönetmenlere, meslek birliği temsilcilerinden kulüp işletmecilerine 50 isimden oluşan jüri ve ve halkın kullandığı SMS’ler ile ödül alan sanatçılar belirlendi. Ayrıca uluslararası kriterler dikkate alınarak oluşturulan ve ülkemizde albümlerin baskı rakamları esas alınarak yapılan ilk ve tek ödül sistemi ile dağıtılan MÜ - YAP Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri de sahiplerine verildi. Yasal satış rakamları 300 bin adedi geçen albümler Diamond, 200 bin adedi geçen albümler Platin ve 100 bin adedi geçen albümler Altın kategorisinde ödüle hak kazandı. Dijital kategoriler ise yasal sitelerden alınarak en çok indirilen şarkıların sanatçılarına verildi. Gecede MÜ-YAP Yaşar Kekeva Onur Ödülü’nü Aydın Doğan  adına DMC?Genel Müdürü Samsun Demir aldı.

Haberin Devamı

Gecede ödül kazananlar:
Yılın klİbİ: Feridun Düzağaç / Beni Bırakma
Yılın Fantezİ Arabesk Sanatçısı: İsmail YK / Bas Gaza
Yılın Halk Müzİğİ Sanatçısı: Şevval Sam / Karadeniz
Yılın Grubu: Mor ve Ötesi / Deli albümü
Yılın Yenİ Yeteneğİ: Murat Dalkılıç / Kasaba
Yılın Dİzİ Fİlm Müzİğİ: Pinhani / Kavak Yelleri
Kral Fm Ödülleri: Ayla Dikmen / Anlamazdın
Yılın Pop Sanatçısı: Serdar Ortaç / Şeytan
Yılın Şarkısı: Rafet El Roman / Aşk-ı Virane
Kral Onur Ödülü: Orhan Gencebay
Mü - Yap Yaşar Kekeva Onur Ödülü:   Aydın Doğan
Diamond Ödüller: Tarkan, Ferhat Göçer, Serdar Ortaç.
Platin Ödüller: İbrahim Tatlıses, İsmail YK, Ebru Gündeş.
Altın Ödüller: Sezen Aksu, Demet Akalın, Kazım Koyuncu, Rafet El Roman, Behzat Gerçeker, Gülben Ergen, Alişan.
Digital Ödüller: Aslı Güngör, İsmail YK, Mustafa Ceceli, Serdar Ortaç, Ferhat Göçer, Rafet El Roman, Gülben Ergen.

Haberin Devamı

Ödülleri Yağmurdereli’ye ithaf ettiÖdül gecesinde ikiz bebek bekleyen Gülben Ergen de iki ayrı ödülün sahibi oldu. Hem Dijital Ödüller, hem de Altın Ödüller kategorilerinde ödülü kucaklayan Ergen, gecenin başında törene katılarak ödülerini aldı. Sahnede yaptığı teşekkür konuşmasında tüm ödül alanları da kutlayan Ergen “İzninizle ödülümü Osman Yağmurdereli ’ye ithaf ediyorum” dedi ve büyük alkış aldı.

Nalan polemik yaratmasın
Demet Akalın, albümüne ismini verdiği ‘Toz Pembe’ şarkısını Nalan’ın dört yıl önce beğenmeyip albümüne koyma-masını değerlendirdi. Akalın, “Biri Bana Gelsin” şarkısını beğenmemiş-tim. Ferhat’ta şarkı patladı. “Kızıl Mavi”yi de beğenmedim mesela. Onu da Ebru Gündeş okudu. Bu şarkılardan sonra Nalan polemik yaratmasın” dedi.