Sureler Kafirun Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Kafirun Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

İniş sırasına göre 18. Sure olan Kafirun Suresi, Maun Suresinden sonra ve Fil Suresinden önce Mekke'de indirilmiştir. 6 ayet ve 27 sözcükten oluşan Kafirun Suresi, Mekke'de nazil olan en kısa surelerden biridir. İlk ayetinde ''Ey kafirler'' diye seslenildiği için sureye bu isim verilmiştir. Kafirun suresinin konusu ve önemi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kafirun Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir

30. cüzde ve 603. sayfada yer alan Kafirun Suresi, Kuran'ı Kerim'de Kevser Suresinden sonra ve Nasr Suresinden önce gelir.

Kafirun Suresinin Konusu ve Önemi Nedir?

Kafirler kelimesinin çoğulu olan kafirun sözcüğü, küfür kökünden türetilmiştir. Küfür, gizlemek, örtbas etmek ve saklamak anlamına gelirken kafir de gerçeğin ortaya çıkmasını engelleyen, hakikate sırt çevirip batıla itimat eden demektir. Münkir olarak da adlandırılan kafirler, Allah'ın birliğini, ahiret gününü, peygamberleri ve Kuran'ı Kerim'i inkar ederler.

Kafirun Suresinde takva ehli mümin kulların, kafirlerin taptığına tapmayacağı bildirilir. Surenin son ayetinde ise sizin dininiz size benim dinim bana yazılıdır. Bu ayetle İslam dininin herkese inancında özgürlük tanıdığı vurgulanmış olur.