Sureler Kafirun Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?

Kafirun Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?

Kafirun suresi toplamda 6 ayetten meydana gelmektedir. Bu nedenle Kur'an'da bulunan en kısa surelerden biri olma özelliğine sahiptir. Surenin ilk ayetinde Allah'ın gönderdiği dini inkar eden kafirlerden bahsedildiği için ismi Kafirun suresidir. Kafirun suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfadadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kafirun Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır

Kafir kelimesi kelime anlamı olarak küfr kelimesinden türetilen bir kelimedir. Küfür kelimesi bir gerçeğin üzerine örtmek ve gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek gibi anlamlara gelmektedir. Kafirler haktan yana değildir. Onlar batıldan yana olmaktadır.

Kafirun Suresi Ne Zaman İndirildi?

Kafirun Suresi Kur'an-ı Kerim'de 603. sayfada bulunur. Bu sure 30. cüz içinde bulunmaktadır. Bu sure Mekke'de inmiştir. Toplamda 6 ayetten meydana gelmektedir. Kafirun Suresi, Maun suresinden sonra indirilen bir suredir.

Kafirlerin yaşamları ahireti hiçe saymaktadır. Onlar sadece bu dünya varmış gibi hareket etmektedirler. Onlarda mal ve mülk hırsı bulunur. Müslümanlarda ahiret inancı bulunur. Bunu bildikleri için bu dünyadaki yaşamlarını ona göre yaşamaktadırlar. Bu sebeple de Allah'ın varlığını ve dinini kabul ederler. Yalnızca Allah'a iman ederler. Allah için ibadetlerini yerine getirirler.