Sureler Fetih Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Fetih Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Fetih Suresi, İslam'ın kutsal kitabı kabul edilen Kur'an'ın kırk sekizinci suresini ifade etmektedir. Fetih suresi Medine dönemi içerisinde inmiş olan bir suredir. 28 ayetten oluşmaktadır. Sure ismini1, 18 ve 27. olan ayetlerde geçen “fetih” sözcüğünden almıştır. Fetih suresinin ne demek olduğunu ve hangi durumlarda okunması gerektiğini sizin için derledik.

Fetih Suresi Hangi Durumlarda Okunur

Maide Suresi’nden önce ve Cum'a Suresi’nden sonra nazil olmuş Fetih Suresi, Müslüman kişilerin çok yakın bir zamanda kazanacağı fethi, zaferi ve başarıyı işlemektedir. Esas konu olarak din, millet ve devlet uğruna bahsedilen savaşa katılmanın farz olarak belirtildiği, İslam dinini son hak din olduğu ve öbür dinlere kıyasla üstün geleceği de aktarılmıştır.

Haberin Devamı

Fetih Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Fetih suresini kim daimi olarak okur ise meleklerin zikir ve aynı zamandan tesbihlerinden nasipleneceği belirtilmiştir. Fetih Suresini murat ve niyaz isteyen her kişi arzu ettiği zaman içerisinde okuyabilir. Surenin belirli bir okuma sayısı bulunmamaktadır. Kısmetin açılabilmesi, bolluk ve bereketin ortaya çıkarılabilmesi, savaştan galibiyetin kazanılabilmesi, sınavlarda başarılı olunması amacı ile Fetih suresi okunmaktadır.