Gündem PKK Trabzon’da saldırdı: 3 şehit

PKK Trabzon’da saldırdı: 3 şehit

20.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzon’un Maçka ilçesinde yol kontrolü yapan polislere dağlık alandan teröristlerce otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 4 polis ile 1 vatandaş da yaralandı

PKK Trabzon’da  saldırdı: 3 şehit

Trabzon’un Maçka ilçesinde, dün sabah saat 08.30’da Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, ormanlık alandan teröristler otomatik silahlarla ateş açtı, el bombası attı. Açılan ateşe polis memurları da karşılık verirken, olay yerine takviye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alanın içlerine doğru kaçtı. Çatışmada polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç ve Ramazan Donat şehit olurken, 4 polis de yaralandı. Çatışma sırasında çevreden geçerken, kurşunların isabet ettiği bir dükkanın kırılan cam parçaları 28 yaşındaki Duygu Şeker’in koluna ve boynuna isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Yaralı polisler ile Duygu Şeker hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Saldırıya tanık olan yöre sakinlerinden Tuncay Kör, ateş açılması sonrasında araçtan inen bir polis memurunun karşılık verdiğini belirterek, “2 kişinin Kalaşnikofla ateş ettiğini gördüm. Sonra da el bombası attılar. Bombalardan biri patladı. Yaralılara yardımcı olduk, araçlara koyduk” dedi.

PKK Trabzon’da  saldırdı: 3 şehit
Vatandaşlar ateş açtı

Vatandaşlardan Köksal Danışmaz çatışmaya şahit olunca kendi silahıyla ateş açtığını belirterek “Minibüsteki polisler yaralanmıştı. Minibüse girdim, yaralı polislerin uzun namlulu 3 silahını alıp aracın dışında, küçük silahlarla çatışan polislere verdim. Teröristler ormanlık alana doğru kaçtı. Silahlardan biriyle ben de çalılık alana doğru birkaç el ateş ettim. Yaralı polisleri sivil arabalarla gönderdik. Minibüsteki yaralı polisi, ‘Oğlum bir şeyin yok’ diyerek teselli etmeye çalıştım ama kucağımda şehit düştü” dedi.

Haberin Devamı

Bölgede operasyon başlatan polis ve asker ekiplerine araziyi iyi bilen vatandaşlar eşlik etti. Çok sayıda vatandaş da silahlanarak emniyet güçlerine yardımcı olmak istediklerini dile getirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait ‘drone’lar ile de havadan görüntü alındığı öğrenildi.

PKK Trabzon’da  saldırdı: 3 şehit
Yol ulaşıma kapandı

Sarp ve ormanlık alanda zor şartlarda yürütülen çalışmalarda, saldırgan grubun kaçma ihtimali üzerine Gümüşhane-Trabzon sınırında da çok sayıda jandarma ve Özel Harekat polisi konuşlandırıldı.

Aramaların sürdüğü kırsal alanda silah sesleri duyuldu. Korku ve panik havası oluşan ilçe merkezindeki yollar ve Trabzon-Gümüşhane karayolu ulaşıma kapatıldı. Uzun namlulu silahlara gezen polisler teyakkuza geçti. Gergin bekleyiş ve silah sesleri sürerken bir teröristin yakalandığı iddiası üzerine toplanan çok sayıda vatandaş, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne koşmaya başladı. Grup bir süre sonra, silah seslerinin duyulduğu bölgeye gitmek isteyen bir kişinin izin vermeyen polisle tartıştığını ve terörist olmadığını öğrenince dağıldı.

Tuzaklanmış bomba anne-kızı öldürdü

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, operasyonların ardından halen sokağa çıkma yasağı sürerken, Yenişehir mahallesinde bulunan evlerini önceki gün saat 14.00’de görmeye giden Heyhat Müjde ve kızı Saadet Müjde, evlerinin kapısını açarken tuzaklanmış bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Mayına basan asker ve korucu yaralandı

- Siirt’in Eruh ilçesi Dikboğaz Köyü kırsalında, dün saat 17.00 sıralarında güvenlik güçleri terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon düzenledi. Operasyon sırasında PKK’lı teröristlerin araziye tuzakladığı mayın infilak etti. Patlamada 1 astsubay ile 1 köy korucusu yaralandı. Eruh Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

- Diyarbakır Lice ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 14 yaşındaki C.E., katıldığı PKK’nın Tunceli kırsalında örgütten kaçarak evine gitmeye çalıştığı sırada, güvenlik güçlerince yakalandı.