Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Lazerle cilt yenileme veya ablatif cilt yenileme, kolajeni uyaran cildin üst katmanını güvenle kaldırarak alttaki cilt hücrelerine hacim kazandırır. Sonuç, daha pürüzsüz, daha taze, daha genç görünen bir cilttir. Bu, derin sivilce izlerini tedavi etmek için işe yarayan çözümcül bir seçenektir. Akne izlerinin tedavisi için en güçlü lazer prosedürleri arasındadır. Çoğu zaman sadece 2 veya 3 seans yeterli olabilmektedir.

Nasıl etki eder?

Ciltte dermis seviyesine kadar küçük, eşit aralıklarla yerleştirilmiş delikler açılır. Bu doku kolonları arasında normal cilt bozulmadan bırakılır, yani iyileşme süresi kısalır. Ciltteki bu kontrollü yaralamanın amacı, yeni kolajen oluşumunu teşvik etmektir. Yara izlerinin tedavisinden sonra vücudunuz iyileşme için yeni kolajeni desteklemeye başlar.

Haberin Devamı

Ciltte minik delikler açan lazerler cildin canlanarak iyileşmesine yardımcı olur. Kızarıklıkların üç-beş gün içinde iyileşmesi gerekir. Ancak, bu süre 7 ila 10 günü bulursa doktorunuzdan bilgi almanız gerekebilir.

İşlemin sonuçları büyük ölçüde lazer tedavisini gerçekleştiren uzmanın deneyimlerine ve becerilerine bağlıdır. Alanında uzman doktorlardan destek alınması çok önemlidir.

Ağrılı bir işlem midir?

İşlem sırasında ağrı hissedilmemesi için öncesinde lokal anestezi uygulanabilir. İşlemden sonra cildinizde güçlü bir güneş yanığı hissi hissedeceksiniz. İşlemden sonra oluşabilecek ağrılar ise hafif ilaçlarla kontrol altına alınabilir.

Tedavi için açık ten cilt tonları en iyi sonucu verir. Daha koyu bir cildiniz varsa, işlemin faydalarını en üst düzeye çıkarmak ve tedavi sonrası hiperpigmentasyon riskini en aza indirmek için topikal ev terapisi ile cildin önceden beyazlatılması mümkündür.

İşlemden önce; 7-10 gün arası gerekli bir istirahat süreniz olduğundan emin olun. Enfeksiyon olasılığını en aza indirmek için antibakteriyel ve antiviral ilaçlara olan ihtiyacı önceden belirleyin. Topikal retinoidler, glikolik asit, aspirin, E vitamini veya herhangi bir kan sulandırıcı kullanıyorsanız, lütfen işlemden on gün önce mümkünse bunları kesiniz. İşlemin etkinliğini azaltmamak ve yanık riskini arttırmamak için işlemden önce ve sonra güneş ışıklarına maruz kalmamalısınız.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/