Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Sağlıklı beslenme düzenini tercih edin

Hem sağlıklı hem de güzel bir cilde sahip olmak için yeterli düzeyde mineral ve vitamin alınması gerekir. Beslenme tercihlerinde sebze ve meyve ağırlıklı besinler tüketilmelidir. Yağlı, unlu yiyecekler ise uzun aralıklar ile tüketilmelidir. Alkol tüketimi azaltılırken gün içinde içilen su miktarı artırılmalıdır. Bu sayede vücutta biriken toksinler kolaylıkla atılabilir.

Cilt temizleme rutininizi aksatmadan uygulayın

Cildinizin alıştığı cilt bakım rutininize devam edin. Makyaj ile yatmamaya özen gösterin. Ölü deri birikmesine karşı ise bakım rutininize cilt tipinize uygun peeling ekleyebilirsiniz. Kullanacağız peeling mutlaka uzman bir hekim tarafından önerilmeli ve cildinizde hassasiyet yaratmamalıdır.

Haberin Devamı

Her mevsim güneş koruyucu kullanın

Her zaman sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmak için sadece yaz aylarında değil, dört mevsim boyunca güneş koruyucu kullanın. Cilt tipinize uygun seçeceğiniz güneş koruyucu ile zararlı ışınlardan korunup güneş lekelerinin önüne geçebilirsiniz.

Nemlendirici sürmeye devam edin

Havaların sıcak ya da soğuk olması cildin nem ihtiyacını değiştirmez. Bu sebeple sıcak havalarda cilt tipine uygun nemlendirici kullanılması gerekir.

Profesyonel destek alabilirsiniz

Yaz mevsiminin gelmesiyle güneşin zararlı ışınlarından cildi korumak için profesyonel cilt bakımı yaptırabilirsiniz. Bu sayede sağlıklı bir cilt tonu ve pürüzsüz bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Zararlı alışkanlıklarınızı bırakın

Sigara, alkol gibi sağlığa zararlı alışkanlıklarını bırakmaya çalışın. Cildiniz daha genç, aydınlık ve parlak bir görünüm kazanabilir. Böylelikle hem sağlıklı bir bedene hem de sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/