Geri Dön

Peynirli pide tarifi

Çok kolay ev yapımı peynirli pide tarifiyle pidenizi yiyenler bayılacaklar...

Peynirli pide tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
150 ml ılık su
40 gr yaş maya
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Beyaz peynir
4 orta boy kuru soğan

Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

Peynirli pideye ilk olarak hamurunu yapmakla başlayın.

Derin bir kaba unu, yoğurdu ve sıvı yağı koyun.

Ilık suyun içine mayayı koyup maya eridikten sonra onu da kabın içine koyun.

Şeker ve tuzu da ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.

İyice yoğurduktan sonra üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.

İçini hazırlarken beyaz peynir ve ince ince doğranmış kuru soğanı elinizle güzelce karıştırın.

Hamur mayalanınca hamuru 15 eşit parçaya bölün. Daha sonra her bir hamuru pide şeklinde açın.

Ardından içine peynirli harçtan koyup kenarlarını üstüne kapatın ve iyice yapıştırın.

Pideleri hazırladıktan sonra 200 derece fırına koyun. Üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra üstündeki hamur kısımlara tereyağı sürün. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber