Op. Dr. Seval Taşdemir

Op. Dr. Seval Taşdemir

stasdemir@fertijin.com.tr

Tüm Yazıları

Tüp bebek başarısına yardımcı olan gıdalar

Anti-inflamatuar diyet IVF başarısında etkilidir. Bu amaçla, işlenmiş gıda, fast-food ve şeker alımını en aza indirin. Sağlıklı yağlar, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler ve balık, baklagiller ve az yağlı kümes hayvanları gibi sağlıklı proteinlerin tümü, anti-inflamatuar bir diyetin parçasıdır. Tam tahıllar, omega 3 açısından zengin balıklar ve kuruyemişler, sağlıklı bir uterus astarına önemli ölçüde katkıda bulunur. Tüp bebek tedavisi gören kadınlar için soya ürünleri iyidir ve hatta faydalı olduğu düşünülmektedir.

Haberin Devamı

Tüp bebek tedavisi görürken kahvaltı

Sabah kahvaltısında sağlıklı dozda iyi yağ ve çinko, riboflavin, magnezyum ve folat ile birlikte önemli hamilelik vitaminleri C, E ve K almalısınız. Tam tahıllı ekmek, protein açısından zengin haşlanmış yumurta, yulaf ezmesi, taze meyve ve sebze yiyebilirsiniz.

Tüp bebek tedavisinde ara öğünler

Antioksidan bakımından zengin meyveleri, ıspanak veya lahana gibi bazı folatlı ağır yeşillikleri ve fındık veya buğday tohumu, yoğurt, süt ürünü olmayan veya az yağlı sütü karıştırarak yiyebilirsiniz.

Tüp bebek tedavisinde öğle yemeği

Öğle yemeğinizi tam tahıllar, taze sebzeler ve yağsız proteinlerden oluşturmaya çalışın. Koyu yeşil yapraklı marul, lahana veya ıspanak, ayçiçeği çekirdeği ve hafif salata sosu ile karıştırılmış tahıllardan oluşan ve düşük cıvalı balık, ızgara tavuk ile servis edilen bir salata, IVF'ye yardımcı olacak en iyi besin maddelerini almanın en lezzetli yoludur.

Tüp bebek tedavisinde akşam yemeği

Tam tahıllar, zeytinyağında sotelenmiş yeşillikler, ızgara sebzeler, seçtiğiniz protein tavuk, et ya da balık ve tahin-limon sosu veya seçtiğiniz başka sağlıklı sos tüketebilirsiniz.

Bunlar, IVF başarı şansınızı artıracak bir diyete başlamanız için sadece birkaç fikir. Elbette diyet, sağlığınızın büyük bir parçasıdır, ancak başarılı IVF tedavinizde yaşam tarzı da rol oynar.

Sağlıklı yaşam tarzı önerileri

Tüp bebek sonucunuzun başarısı için yaşam tarzı ve diyet el ele gider. Alkol ve sigaranın, diğer eğlence amaçlı maddeler sizin ve bebeğinizin sağlığına zarar verdiği açıktır. Kendinizi stresli hissediyorsanız, bugün ve gelecekte başa çıkmak için bu sağlıklı yollardan bazılarını deneyin.

Haberin Devamı

Bir arkadaşınızla konuşun veya doğurganlık tedavisi görenlere yardım etme konusunda uzmanlaşmış bir terapist arayın.

Egzersiz yapın, ancak, her zaman olduğu gibi, önce doktorunuza danışın.

Yoga ve meditasyon yapın. Sağlığınızı en üst düzeye çıkarmak için elinizden gelen her şeyi şimdi yapın ve bunun getirisi büyük olacaktır.

 

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı

Op. Dr. Seval Taşdemir