Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

evrim@druckunkaya.com

Tüm Yazıları

Cerrahi estetik operasyonlarda uzun süren iyileşme dönemlerinin havuz kenarında ya da gölgede kalarak geçirilebileceği varsayımı doğru değildir. Cerrahi operasyonlarda güneş, sıcak ve nem; iyileşme sürecini uzatarak, ödemin, kanamaların artmasına, yara izlerinin kararmasına neden olabilir. Sıcak havada ameliyatlardan sonra giymeniz gereken korselerin vereceği rahatsızlık da cabası! Cerrahi operasyonların ardından iyileşme sürecini sağlıklı ve rahat geçirmek adına, operasyonlar için en geç Mayıs ayını hedeflemenizi öneririm. Bu yaz aylarında hızlı ve kesin sonuç alınabilen uygulamaları tercih edebilir, bu dönemi yazın yapılmasını önermediğim uygulamalara hazırlık dönemi olarak değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lazer ve kimyasal peeling yaptıranlar en az 6 hafta güneş görmemeli

Vücut şekillendirme, karın ve cilt germe, leke, lazer ile cilt yenileme ve sıkılaştırma tedavileri için yaz ayları doğru bir zaman değildir. Lazer tedavilerinde güneş etkisi lekelenmeyi artıracağından, yaz dönemlerinde yaptırılmaması gerekir. Lazer ve kimyasal peelingler ile tedavi ettiğimiz cildin, en az 6 hafta güneş ışığı görmemesi önemlidir. Hasar görmüş cildin güneş ışınlarına hassasiyeti artacağından, lekelenme riski de atar!

Yaz mevsiminde iyileşme dönemi uzun süren operasyonlar yerine, hızlı ve kesin sonuç alınabilen operasyonlarla tatilin tadını çıkarmak, artık yeni teknolojiler ile mümkün. Mezoterapi, soğuk lipoliz, derin lazer ağı, botoks ve dolguların mevsimi yok. İyileşme süreci tatil yapmanıza engel değil. Yorgun gözaltlarınız, ince dudaklarınız, gülünce artan kırışıklıklarınızın çözümü için yazın bitmesini beklemeniz gerekmiyor.

El Değmeden Vücut Şekillendirme

Dışarıdan bir müdahale olmayan, yüzde yüz el değmeden ve ameliyatsız, ağrısız, yarasız ve son derecede rahatlatıcı tedavi olan Biostymolgy teknolojisi olan BodyScluptor, bu dönemde en çok tercih edilen uygulama. Yaz aylarının yaklaşması uygulamaya olan talebi artırıyor. Vücudun doğal mekanizmalarını çalıştırarak yağ hücrelerinin yakım sürecini hızlandırarak harekete geçiriyor. 12 seans devam eden tedavi protokolünde her seans 30-45 dakika sürüyor.

Haberin Devamı

Soğuk lipoliz ile tatile ara vermeden devam!

Bölgesel yağlarınızdan şikâyetçiyseniz; liposuction ile vücut şekillendirme ya da karın germe gibi iyileşme süreci uzun olan bir cerrahi ameliyatlar yerine, 3-4 seans süren soğuk lipoliz uygulamasıyla, tatil yaparken formda kalabilir ve seansların ardından soluğu deniz kenarında alabilirsiniz.

Kök hücre ile plajda güneşlenirken gençleşin!

Cilt kırışıklıklarından meme büyütmede silikonun yerine kullanılmasına, yara tedavisinden saç güçlendirmeye kadar geniş bir uygulama alanı olması ve kişinin kendi hücreleri ile uygulandığı için bir yan etki riski taşımaması tercih sebeplerinden. Kök hücre uygulaması tek seansta, yaklaşık 1-1.5 saat süren bir işlem. Vücudunuzdan alınan çok az miktardaki yağın özel olarak laboratuvar ortamında kök hücreden zengin sıvı haline getirilip cildinize uygulanması ile kendi hücrelerinizle gençleşebilirsiniz. Üstelik plajda ya da havuz kenarında güneşlenirken, en az 5 yıl önceki parıltılı ve duru cildinize kavuşarak!

Haberin Devamı

Endolift Lazer Ağı ile Hızlı ve Acısız Güzellik

Yüz, çene, boyun bölgelerindeki sarkmalar ve gözlerin altındaki torbalar için uygulanabilen ameliyatsız, acısız, morluk ve ödem yaratmadan kalıcı çözüm sunuyor. Endolift Lazer Ağı ile istenilen bölgede ısı ayarlarını değiştirip, kontrollü yağ yakarak şekillendirme yapabiliyoruz. Örneğin, gıdı ve boyun bölgesi, sütyen kenarından önden ve arkadan yanlara doğru taşan bölgeler, diz içleri, selülitli bölgelerde başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Endolift Lazer Ağı’nın sunduğu tüm bu faydaların yanı sıra bu dönemde en büyük artısı tek seans olarak uygulanması.

Gece kreminize C vitamini takviye edin

Cildin sıkılaştırılması ve lekelerin açılması için yüksek dozda C vitamini takviyesi alınmasını önemlidir. C vitamini takviyesi, lekelerin açılmasında antioksidan görevi yapar ve cilde sıkılığını veren kolajen sentezinde önemli rol oynar. Kivi, portakal ve limon tüketiminin yanı sıra gece kremlerinin içine C vitamini takviye edilmesi de cildin sıkılaşması yönünde tedavi edici bir etki gösterir. Cildinizin sıkılaşması, ince çizgilerin açılması, cildinizin güneş ve denizden ötürü kurumasını önlemek için akşamları Dermaroller ile Hyaluronic Acid’i birleştirerek cildinize uygulamanızı öneririm. Düzenli kullanımda cildinizde sıkılaşma etkisi göreceksiniz.

 

“Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”

 

Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal medya hesapları

Facebook: drevrimuckunkaya

Instagram: @druckunkaya

YouTube: druckunkaya