Gençlerin sivilce sorunu

Gençlerin sivilce, akne sorunu

Gençler sivilce, akne sorunundan nasıl kurtulabilirler ?

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki, gençlerin yaşadığı bu sivilce, akne sorunu bir hastalık değildir. Gençlerde görünen sivilce, akne sebebi, kişilerin çocukluktan gençliğe geçiş döneminde yaşadıkları değişikliklerdir. Fiziksel olgunluğu sağlayan hormonlar, yani yağ bezleri, daha çok yağ üretir ve cildin artmış miktarda yağlanması sonucu ile svilce, akneya dönüşmesi halidir.

İlaç kullanmadan sivilce, akne sorunundan kurtulmak mümkün !

Haberin Devamı

Normal bir gelişimde olan gençler, ilaç kullanmaya gereksinim duymadan sivilce, aknelerinden kurtuluyorlar. Eğer hormonel sorunlardan kaynaklanan bir yapıya sahip değilse ilaç kullanmadan sivilce, akne geçebiliyor.

Sivilce, akneden kurtulma süreçleri nasıl olmalı ?

Mutlaka konusunda uzman kişilerden profesyonel yardım alarak yoğun bakım ve tedavi süreçleri başlar. Kozmetolojik yoğun bakımlarla, ciltte yağ üretimi azaltılarak yağlanma dengelenir. Burada dikkat edilmesi gereken, cildin yağ üretiminin azalması esnasında cildin nem dengesinin de korunması gerekir. Seçilen etken madde içerikleri. Karadut özlü moris nigra etken maddesi yağ üretimini düzenleyerek yağ azaltıcı özelliği ile ciltte komedon ve sivilce oluşumunu dengeleyici etki eder. Yağları kuruturken cildin nem dengesini koruyan, Zeytin yaprağı özü oleneol acit etken madde içerikli ürün kullanılması gerekir. Profesyonel bakımın yanı sıra ev bakımına da önem vermek gerekiyor. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere önerilen ürünlerle ev bakımı uygulanmalıdır. Temizleme köpüğü, antiseptik tonic ve cildin yağ, nem dengesini koruyan nemlendirici. Bu üçlü bakım uygulamaları önem taşır. Bakımların yanı sıra beslenmeye de dikkat edilmelidir. Özellikle yağ üretimini çoğaltan, cildi direkt etkileyen gıdalardan uzak durmak gerekir. Bu besinler sırasıyla şöyledir

- Katkı maddeli içeren gıdalar

- Rafine şekerli tatlılar

- Mevsiminde olmayan sebze, meyveleri tüketmemek

- İnek sütü ve inek sütü ürünleri gibi besinlerden uzak durmaları gerekir.

Haberin Devamı

Sivilce, aknelere iyi gelen besinler sırasıyla

- Mevsiminde taze sebze, meyve tüketilmeli

- Daha çok ızgara, fırınlama, buharda, tencere yemeği usulüyle yenilmesi gerkir

- Bol sıvı tüketin, su, taze sıkılmış meyve suları, maden suyu, bitki çayları

- Kuru baklagiller tahıllar, kırmızı et, karaciğer, balık

- Kış mevsiminde kuru meyveler, kuru kayısı, kara üzüm, incir, hurma, karadut gibi meyvelerden tatlı ihtiyaçlarını da karşılamış olursunuz. Sağlıklı ve düzenli beslenmeleri büyük önem taşımaktadır.

Uzmanın verdiği tavsiyelere uyum sağlamalarıyla birlikte sivilce, akne sorunlarından iz ve leke kalmadan sağlıklı olarak kurtulmaları mümkündür.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com