Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

p.kokdemir@swissmeddental.com

Tüm Yazıları

1-Daha fazla sağlıklı gıdalar 

Şekeri azaltın ve diyetinizin dişlerinize faydasını arttırmak için diyetinize daha sağlıklı yiyecekler eklemeye karar verin. Süt ürünleri kalsiyum bakımından zengindir, bu nedenle dişleriniz için harika besinlerdir. Yüksek lif içeriğine sahip gıdalar da tükürük üretimini arttırarak plakları ve diğer yiyecek parçalarını temizler. Daha fazla sert meyve yeme kararını şimdi alın!

2-Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin 

Diş hekiminize düzenli ziyaretler, diş sağlığına yapabileceğiniz en kolay yatırımlardan biridir. Altı ayda bir  diş hekiminizi ziyaret ederek sağlıklı ve çekici bir gülüşe sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Diş sorunlarınız erken teşhis edildiğinde kolayca çözülebilecek uzun süreli diş problemlerinden kaçınabilirsiniz. Bu randevuları şimdi alın!

Haberin Devamı

3-Düzenli olarak fırçalayın ve diş ipi kullanın 

Bu alınacak en basit karardır ve en büyük getirilerden bazılarına sahiptir. Dişlerinizi günde iki kez, her seferinde en az iki dakika fırçalayarak ve akşamları diş ipi kullanarak, diş ve genel sağlığınız üzerinde değerli bir etki yaratabilirsiniz. Diş fırçanızın yeni olduğundan ve ağız bakımı ihtiyaçlarınızın banyonuzda kolayca bulunabileceğinden emin olun.

4-Tütün kullanımını durdurun

Tütün dişlerinizde leke bırakır ve diş etlerinize zarar verir. Sık kullanımı kansere yol açabilir. Genel sağlığı iyileştirmek için tütün ve tütün ürünlerini bırakın. Tütünü bırakmanıza yardımcı olacak yolları araştırın

5-Gül gül gül!

Bir gülümseme genellikle insanların ilk fark ettiği şeydir, bu yüzden çekici bir gülümsemeye sahip olmak önemlidir. Genel diş sağlığınız iyiyse, diş hekiminize onarıcı veya kozmetik işlemlerde yaptırabilirsiniz bulundurun.

Şeffaf plakla ortodonti,  porselen kaplamalar veya implant tedavileri gülümsemenizin daha iyi hale gelmesini sağlayabilir. Ayrıca sararmış dişleriniz varsa beyazlatma tedavisi ile daha mutlu bir gülümsemeye kavuşabilirsiniz.