Dr. Sevgi Ekiyor

Dr. Sevgi Ekiyor

sevgiekiyor@gmail.com

Tüm Yazıları

Cilt altına yerleştirilen medikal iplerin etrafında kollajen yapımının artması ile birlikte cildin daha parlak canlı ve formda görünmesini sağlayan ameliyatsız yüz germe işlemidir. Bu işlemde elastikiyeti kaybolmuş bölgeleri tekrardan eski pozisyonuna getirmek için alerji yapmayan PDO ameliyat iplikleri kullanılır. Uygulama öncesinde yüz lokal anestezik krem yardımı ile uyuşturulup, hastanın durumuna göre 60-150 arası sayıda ipin cilt altına tıpkı kafes oluşturacak şekilde yerleştirilir.

Cildin altına minimal düzeyde girilen bu işlem sayesinde çok yoğun hazırlık ve uzun süren açık ameliyatlara göre daha uygun fiyata daha güvenli sonuçlar alınır ve bu sonuçlar yaklaşık 2 yıl kadar dayanır. Ek yöntemlerle ve düzenli doktor takibiyle etkisi 2-4 yıl uzatılabilmektedir aynı zamanda hastanın işlem sonrasında günlük aktivitelerine dönmesi çok daha kısa sürmektedir.

Haberin Devamı

Uygulama sonrasında hastanın cildinde hafif derece şişlik ve morlukların oluşması normaldir ancak bu durum kısa bir süre sonra kendiliğinden kaybolacaktır. Uygulamadan sonraki 20 günlük süreçte yüz bölgesine baskı uygulayacak, ovma, sert bir şekilde kaşıma, yüz üstü uyuma gibi aktivitelerden kaçınılması gereklidir.