Dr. Rengin Türkgüler

Dr. Rengin Türkgüler

info@drrengin.com

Tüm Yazıları

C vitamini

C vitamini vücutta depolanamaz ve yeterli seviyeleri korumak için günlük alım gerektirir. Viral solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesi ve tedavisi için günde 4-6 gram C vitamini alınması tavsiye edilir. Meyvelerden yeterli miktarda C vitamini alabilmek ne yazık ki imkansızdır. Çünkü 1 gram C vitamini almak için 20 adet kadar portakal tüketilmesi gerekmektedir. 

Covid-19 sebebiyle ortaya çıkan akciğer hasarının nedeni, virüsü öldürmek için işlevsiz bağışıklık sistemi tarafından oluşturulan aşırı serbest radikaller ve oksidatif strestir. Suda çözünür, güçlü bir antioksidan olan C vitamini, bu serbest radikalleri nötralize edebilir ve antioksidan etkisiyle akciğerlerdeki oksidatif hasarı azaltabilir. Ayrıca doku iyileşmesinde de rol oynar.

Haberin Devamı

Glutatyon

İdeal glutatyon seviyelerini korumanın en iyi yolu sağlıklı bir yaşam tarzı sürmektir. Dengeli beslenme, egzersiz ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarıdır. Glutatyon, hücrelerin saldırıyı önlemesine yardımcı olarak Covid-19 virüsünün şiddetli etkilerine karşı vücudu korumaya yardımcı olur. Glutatyon eksikliğinde, virüslerin neden olduğu hasara karşı daha duyarlı hale gelinir.

Glutatyon seviyesinin yüksel olması; bağışıklık sistemini güçlendirmek, hastalıklara karşı dayanıklılığı artırmak, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve kronik enflamasyonu kontrol altına almak için faydalıdır. Glutatyon serum tedavisi ile alınabilmektedir.

Ozon tedavisi

Ozon tedavisi kişiden alınan kanın ozonlanmasıyla tekrardan hastaya enjekte edilmesidir. Ozon tedavisi beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır. İnterferon, tümör nekroz faktörü (TNF) ve interlökin 2 (IL-2) seviyelerini yükseltir. Ağır metal detoksifikasyonuna yardımcı olur. Petrokimyasalları düşürür. Kandaki oksijeni arttırır. Daha iyi ATP (enerji) oluşumu sağlar.

Bu özellikleri sayesinde virüslerle etkili bir şekilde savaşır. Düşük konsantrasyonlarda çoğu bakteriyi öldürür. Her tür mantara karşı etkilidir. En önemlisi ise iyileşme süreçlerini hızlandırır.

Haberin Devamı

Girişimsel Radyoloji Uzm. Dr. Rengin Türkgüler
www.drrengin.com

www.mezoterapiklinik.com