Gebelik Hesaplama 41. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?

41. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?

10.05.2022 - 11:37 | Son Güncellenme:

Bebeğinizin 41. hafta gelişimi ve doğum öncesindeki son hafta yaşadıklarınıza göz atalım.

41. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur

Bebeğinizin kilosu 3-4 kilograma kiloya ulaştı. Büyümesine bağlı olarak daha rahatsız bir şekilde rahminizde duruyor ve bir an önce dışarı çıkmak için sabırsızlanıyor. Bebeğinizin güvenliği için bu hafta doğum gerçekleşmezse 2 hafta içerisinde suni sancılı doğum yöntemi denenecektir. Hamilelerin % 5-6’lık kısmında geç gebelik görülmektedir. 42 hafta ve sonrasında doğan bebekler genellikle aşırı kilolu ve kuru ciltli olmaktadır. Doğumun geç olması enfeksiyon riskini de arttırmaktadır. Geç doğumlarda sezaryen daha çok tercih edilmektedir. Çünkü normal doğum sırasında bebek veya annede yaralanma meydana gelebilir.

Haberin Devamı



Hayatınız nasıl değişiyor?

41. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur

 

Doğum zamanı geldi. 9 ay boyunca kendinizi hazırlamış olsanız dahi heyecanın doruk noktasına ulaşmasına şaşırmayın. Dünyaya bir bebek getirecek olmak büyük sorumluluk gerektirir. Bu sorumluluk sebebiyle de kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Ancak rahatlamanın doğumun daha kolay olmasına yardımcı olacağını da unutmayın.

Doktorunuz doğum için suni sancıları tercih edebilir. Bu teknik sayesinde doğum bir takım ilaçlar tarafından tetiklenecektir.

Son güne kadar bebeğinizin hareketlerini takip etmeyi bırakmayın. Değişiklik durumunda mutlaka doktorunuzu bilgilendirin. Vajinanızdan sızıntı halinde gelen sıvı suyunuzun geldiğiniz işaret edebilir. Yaşadığınız rutinler haricindeki her durumun doğumun başladığını işaret edebileceğini unutmayın.

Haberin Devamı


Kaynak: Babycenter.com

Yazarlar