Son dakika pekmez haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pekmez gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pekmez haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.327 pekmez haberi bulunmuştur.
Arzu Uludağ: Filli Boya olarak 2025 Yılın Renk Paleti ile tüketicilere ilham veriyoruz…Filli Boya 2025 yılının renk paletini açıkladı. Markanın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Uludağ ile Filli Boya’nın 2025 yılı renk kartelasını oluşturmaktaki hedeflerini ve boyayı dekorasyon dünyası içinde etkin bir unsur olarak ele alan yaklaşımlarını konuştuk.
D vitamini depolarını fullüyor! Yemekten önce 2 kaşık yemek yeterli, limonla tavan yapıyorDoğa, sağlığımıza faydalı çok sayıda hazineyi bünyesinde barındırır. Hatta öyle ki, bu doğal şifa kaynaklarını bazılarını bir araya getirince, bir karışım oluşturunca mevcut etkileri, faydaları katlanarak artar. İşte, pekmez ve limon karışımı tam olarak böyle. Pekmez, asırlardır tüketilen hem enerji hem de şifa deposu bir besindir. Limon ise bağışıklığı destekleyen ve cildi canlandıran, güzelleştiren etkileriyle bilinir. Peki, bu iki besin bir araya geldiğinde ortaya çıkan faydaları neler?
Mastavra sürtmesi: Kadim kentin gizemli aroması2022 yılı Mastaura kazıları ile eşzamanlı gerçekleştirilen etnografik araştırmalarda tespit edilen, adına yerel halk tarafından “Mastavra sürtmesi” denilen yiyeceğin, eski çağlardan bu yana benzer şekilde tüketilmiş olabileceği düşünülüyor.
Bakanlık ifşaladı! Sucukta ‘mekanik kıyma’ tehlikesi: ‘Sağlık sorunları oluşturabilir’Tarım ve Orman Bakanlığı yayınladığı son listede birçok gıda ürününde sahteciliği gözler önüne serdi. Üzüm pekmezinde şeker ilavesi, sucukta mekanik kıyma, köri baharatında nişasta, toz biber ve pul biberde boya çıktı. Peki mekanik kıyma nedir, bunun sağlığa tehlikesi ne? Tüm merak edilenler haberin detayında...
Pekmeziniz 1 yıl taptaze kalacak! En ideali karanlıkmış, plastik tadından eser yokMeyvelerin ezilmesiyle elde edilen pekmez, uzmanların sıklıkla önerdiği bir gıda. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bu lezzet, her sofrada karşınıza çıkabilir. Sağlığa faydalarını saymakla bitiremediğimiz pekmezi doğru koşullarda muhafaza etmek şart. İşte saklamanın en önemli püf noktası.
Kızgın pekmezi başından aşağı döktüAdana’da simit üretiminde kullandığı kızgın pekmezi başına döken fırın çalışanı, ağır yaralandı. Olay, güvenlik kamerasına yansıdı.
Dubai çikolatası rüzgarı! İki ayda 90 marka başvurusuSosyal medya sayesinde popülerleşen Dubai çikolatası, marka başvurularında patlamaya yol açtı. ‘Dubai çikolatalı sandviç’ten ‘Dubai helvası’na kadar 90’a yakın marka başvurusu yapıldı. Artan talep, Antep fıstığı fiyatlarını 2 ayda yüzde 30 yükseltti
Puf puf kabaracak, rakibi anne köftesi! Harcına ekleyince tarifi sormayan kalmıyorKöfte, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olarak, evlerde sıkça yapılan ve farklı tariflerle çeşitlendirilen bir lezzet. Ancak köftenin lezzetini artırmak için kullanılan malzemelerin kalitesi ve içeriği, son derece önemli. Peki en güzel köftelerin sır gibi saklanan tarifinde ne var?
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
Kahvaltı yapmak için can atacaksınız! Kan yapıcı pankek göz göz oluyor, tadı nefisKahvaltı sofralarında değişiklik arayanların en sevdiği alternatiflerden biri pankektir. Özellikle çocuklar pankek tüketmeye bayılır. Peki, hazırladığınız pankekleri daha sağlıklı bir yiyeceğe dönüştürmeye ne dersiniz? İşte kan yapıcı pekmez tarifi.
Köfte harcına 1 kaşık atınca tadından yenmiyor! İçi yumuşacık oluyor, lezzeti şahaneAkşam yemeklerinin vazgeçilmez yemeklerinden biri de kızarmış köftelerdir. Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen bu yemeği herkes kendi damak zevkine göre hazırlayabiliyor. Özellikle iç harcına eklenen bazı malzemeler, köftelerin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Nadir bilinen püf noktalardan biri de köfteye pekmez ilave etmektir. İşte nefis bir köfte hazırlamak için yapmanız gerekenler.
Dibine çöktüyse sakın çöpe atmayın! İçinden oluk oluk tahin çıkacak, çaresi sıcak suMutfaklarımızdan eksik olmayan tahin, genellikle tek başına kullanılmasa da pek çok tarifin içinde yer alır. Besleyici ve lezzetli bir gıda olan tahin sağlığa faydalarıyla bilinir. Kavanozda bekletilen bu gıda zamanla dibe çöker, suyu ise üst tabakada kalır. Kavanoz dibinde katılaşmaya başlayan tahin, farklı sorunlara neden olabilir. Ancak çöpe atmak yerine bu yöntemleri deneyebilirsiniz.
Tek kaşığı bir ünite kan yapıyor! Pekmez mi, ciğer mi daha faydalı? B12 deposuymuşSon yıllarda ortaya çıkan kansızlık birçok kişinin en yaygın problemlerinden biridir. Bunun için çeşitli ilaçlar olsa da doğal ürünlerde kan yapıcı besinler araştırılıyor. Özellikle kan için tüketilen pekmez ve ciğer ikilisinden hangisinin daha faydalı olduğu merak ediliyor. İşte tercih etmeniz gereken besin.
Kuru incir, 300 ila 350 TL arasında alıcı buluyorHatay'ın Samandağ ilçesinde hasadını yaptığı incirleri evinin damında kurutan çiftçi Gökmen Ekiz, kuruttuğu incirleri 200 ila 350 TL'den satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Ağaç diplerine düşen incirleri domuzlarla paylaşan Ekiz, hasadı neredeyse ikiye böldü.
'Pekmez' cinayetinde baba, oğul ve geline acı veda!Mersin'in Mut ilçesinde çıkan tartışmada komşuları Tahir Kaya (67) tarafından av tüfeğiyle vurulan Kemal Veli Akyaka (65) ile oğlu Durmuş Akyaka (35) ve gelini Ruhan Akyaka'nın (35) cenazeleri toprağa verildi.
Mersin'de komşu kavgası katliama dönüştü: 3 ölüMersin'in Mut ilçesinde Tahir Kaya, kaynattıkları pekmeze toz karışacağını söyleyip tarım aracıyla yoldan geçmesine izin vermeyen komşusu Kemal Veli Akyaka (65) ile oğlu Durmuş Akyaka (35) ve gelini Ruhan Akyaka'yı (35) av tüfeğiyle vurarak öldürdü.
3 gün tüketen yaşıyor! Demirde pekmezi sollayan, kan şekerini düşüren süper besinSüt, özellikle büyüme çağındaki çocuklar ve yetişkinler için önemli bir kalsiyum ve protein kaynağıdır. Ancak herkes süt tüketmeyi sevmez ya da laktoz intoleransı gibi sebeplerle sütü tolere edemez. Süt tüketmeyenler için birçok faydalı alternatif besin mevcuttur. Bu alternatiflerden biri de son yıllarda süper tahıl olarak ün kazanan kinoa.
Pekmez deyip geçmeyin! İyi gelmediği şey yok, hakikisini bulmaksa hayli zorFarklı bitki ve meyvelerden elde edilen pekmez türlerinin her biri kendine özgü sağlık yararlarıyla öne çıkar. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri olmanın ötesinde, içerdikleri zengin vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde de sağlık açısından pek çok fayda sunarlar. Peki, hangi pekmezin hangi şifalı etkileri sunduğunu biliyor muydunuz?
Bağırsakları motor gibi çalıştıran kür! İçine 1 tutam atın, demir deponuz dolup taşacakGeleneksel mutfaklarımızda sıklıkla karşılaştığımız pekmez, tereyağı ve karabiber karışımı, sağlık açısından pek çok fayda sunabilir. Özellikle boğaz problemleri ve sindirim sistemi sorunlarına karşı etkili bir çözüm olarak öne çıkıyor. İşte bu 3'lünün sağlığımıza sunduğu başlıca faydalar.
Pekmez ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.