PazarKaş’ta tutsak yunuslara destek

Kaş’ta tutsak yunuslara destek

18.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaş’taki dernekler “yunuslara özgürlük” için birleşti. Ric O’Barry ve Yunuslara Özgürlük Platformu’nun ortaklaşa hazırladığı dilekçeyi 7 binden fazla kişi imzaladı

Kaş’ta tutsak yunuslara destek

Antalya’nın Kaş ilçesindeki tutsak yunuslar için özgürlük kampanyası başlatıldı. Kaş Sualtı Derneği, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Kaş Çevre Platformu ve Kaş’ta yaşayan İngiliz vatandaşların kurduğu Dolphin Angels Grubu, Yunuslara Özgürlük Platformu tarafından organize edilen “Özgür Yunuslar Kampanyası”na destek olmak amacıyla bir araya geldiler. Yunuslara Özgürlük Platformu ve Oscar’lı belgesel yapımcısı aktivist Ric O’Barry’nin işbirliğiyle Türkiye’nin gündemine gelen Kaş ve Bodrum’daki küçük ve kötü koşulları bulunan havuzlarda tutsak bulunan yunusların özgürlüğü için başlatılan kampanyaya verilen destek her geçen gün artıyor. Özellikle Kaş’taki havuzda tutulan dört yunus için, doğaya ve hayvanlara karşı bilinçli ve korumacı yaklaşımlarıyla tanınan Kaşlıların tepkisi ve desteği devam ediyor.
Kaş bulunan yunusların durumu, Türkiye’den sonra dünyada da yankı bulmaya başladı.
Detaylı bilgi için: www.yunuslaraozgurluk.com

Haberin Devamı

Amerika’da yılın oyuncağı seçildi

12 yıldır dünyanın en iyi oyuncaklarını seçen TOTY (Toy of the Year) ödüllerinde bu yıl, bebek oyuncakları kategorisinde Playskool Yaramaz Toplar yılın oyuncağı seçildi. Yaramaz Toplar, 0-3 yaş arası minikler için geliştirilmiş mükemmel bir oyuncak olduğu için bu ödüle değer görüldü.
80 yılı aşkın süredir tüm dünyada milyonlarca anneyi çocukları için en güvenilir ürünlerle buluşturan Playskool’un en sevilen oyuncaklardan biri olan Yaramaz Toplar; neşeli, mavi bir fil. Sevimli fil, içindeki hava akımı sayesinde toplarını zıplatıyor; bebekler de bu renk renk topların peşine düşmeye bayılıyorlar. Dokuz ay ve üzeri miniklere önerilen Yaramaz Toplar, bebeklerin neden-sonuç ilişkisi kurmayı öğrenmesine ve el becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Bambu kumaş BabyNEO’da

Alıştırma külotları sağlıklı bambu kumaş farkıyla BabyNEO’da. Bebeklik döneminde kullanılan bezlerden sonra alıştırma külotları, çocukların tuvalet eğitiminde büyük önem taşıyor. Ailelerin bu süreci daha rahat geçirebilmesi için BabyNEO, alıştırma külotlarını yüzde yüz doğal bambu kumaştan üretiyor ve bebeğin cildinde tahriş ve alerji oluşumuna neden olmuyor. Çocuklar için, hem fizyolojik hem psikolojik hassiyet içeren bu dönemde, BabyNEO mavi ve pembe renk seçenekleriyle doğal bambu alıştırma külotlarını ailelerin beğenisine sunuyor.
www.babyneo.com.tr

Küçük aşçılar işbaşında

Sağlıklı beslenme, yemek yapmanın püf noktaları ve birbirinden lezzetli tatlar “Komili Hakiki Lezzet Atölyesi”nde! Hem yaratıcılıklarını geliştirmek hem de eğlenceli bir lezzet yolculuğuna çıkmak isteyen tüm çocuklar, Komili ve mutfakların ünlü şefi Eyüp Kemal Sevinç işbirliğinde düzenlenecek “Komili Hakiki Lezzet Atölyesi Çocuk Şefler Mutfakta” atölyesine katılabilirler. Çocuklar bu eğitici ve eğlenceli lezzet atölyesini sakın kaçırmasınlar!..
Atölyedeki çalışmalarda çocuklar, mutfaktaki yeteneklerini keşfedecekler ve harikalar yaratacaklar. “Komili ile Çocuk Şefler Mutfakta” etkinlikleri yıl boyunca devam edecek... Başlangıç yemeğinden tatlıya kadar tüm yemeklerin zeytinyağıyla hafif ve mükemmel lezzette hazırlanacağı bu lezzet atölyesinde çocuklar, hem yemek yapmanın eğlencesiyle tanışacak hem de sağlıklı beslenme konusunda bilgilerini artıracaklar.
Atölyelere katılmak isteyen küçük şefler, detaylı bilgiye www.eksmutfakakademisi.com adresinden ve (0216) 325 15 00 no’lu telefondan takip edebilirler.

Haberin Devamı

Kaş’ta tutsak yunuslara destek

İki anaokulu

Bu hafta iki okul öncesi eğitim kurumuna konuk olduk. Birincisi Özel Geleceğe Adım Anaokulu, ikincisi Fidem Çocuk Evi’ydi. Değerli yöneticilerin ve deneyimli eğitimcilerin başında bulunduğu bu okul öncesi kurumların ikisinde de aynı programı uyguladık. İlk etkinliğimizde çocuklara çevre bilinci, “Çevreci uçuçböceği nasıl uğur böceği oldu?” dramasıyla anlatıldı. Devamında da çocuklarla birlikte söylenen “Uçuçböceği” şarkısıyla programımız bitti.
Daha sonra okul öncesi öğretmenliği bölümü öğretmen ve stajyerlere eğitim kitapları yayıncısı ünlü Hatier Yayınevi’nin ülkemizde yayımlanmış olan; “başlangıç-gelişme-sonuç” üçlemi içinde çocuklara masal anlatma, masal kurgulama ve objeleri kullanarak bir sıra içinde anlatma becerisi kazandıran bu on kitaplık diziden söz ettik. Bir örnek kitabı önerilen biçimde parçalayarak günbegün uygulanan programları öğretmenlere ve stajyerlere gösterip bu yeni yöntemi onlara tanıtmaya çalıştık.
Genç öğretmenlerin çocuklara karşı olan ilgisi ve sorumluluk duyguları bizi çocuklar adına çok sevindirdi. Bu iki okul öncesi okuldan da çok mutlu ayrıldık.

Haberin Devamı

Yağmurcu Prens

Yazarı da çizeri de Andersen Ödülü alan kitap Marsık Yayıncılık’tan çıktı

Yağmurcu Prens, bulutların üzerinde tek başına yaşayan bir prenstir. Bütün gün bir buluttan ötekine zıplayarak yağmur yağdırır. Ancak bir gün musluklar açıkken uyuyakalır ve...
1920 yılında İtalya’da doğan Gianni Rodari, çocuk edebiyatına gönül vermiş, 20. yüzyılın en önemli yazarlarından biri. 1970 yılında çocuk yayın dünyasının en saygın ödüllerinden biri olan Andersen Ödülü’ne değer görülmüş. Gianni Rodari, eserlerinde çocukların dünyasına ve algılama biçimlerine değişik gözlerle bakmayı sağlar...
1953’te İtalya’da doğan Nicoletta Costa mimarlık fakültesinden mezun olduktan çok kısa bir süre sonra çocuk kitapları resimlermeye başlar.
O günden bugüne çocuk kitapları çizen ve yazan Costa, 1989 ve 1994 yıllarında Andersen Ödülü’ne değer görülmüş...
Gianni Rodari’nin aynı diziden çıkan diğer kitabı: “Alis Masallarda.”

Haberin Devamı

Gratis’ten 7-14 yaş çocuklarına resim yarışması

Gratis, şimdi çocukların hayallerini özgür bırakan çok eğlenceli bir resim yarışması düzenliyor: Çocuklar, oturdukları sokağı yeniden yaratarak kâğıda çizecekler, Gratis’ten muhteşem armağanlar kazanacaklar!
Düşlerini, yaşadığımız dünyaya ve hayata taşımak çocukların en çok keyif aldıkları ve eğlendekleri şeylerin başında geliyor. Gratis, düzenlediği bu ödüllü resim yarışmasıyla 7-14 yaşları arasındaki tüm çocukları, hayallerini kâğıda taşımaya çağırıyor. Çocuklar oturdukları sokağı hayalleriyle süsleyerek yaptıkları resimlerle Gratis’in resim yarışmasına katılabilirler... Yarışmada dereceye girenler, birbirinden harika ödüllerin de sahibi olacaklar. Gratis’in resim yarışmasına son katılım tarihi 13 Nisan.
Ayrıntılı bilgi için: www.gratis.com.tr