GündemOyun ve oyuncaklarda Türk dünyasına dönüş

Oyun ve oyuncaklarda Türk dünyasına dönüş

31.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile TİKA, “Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Projesi” (TUDÇOOP) kapsamında, 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında, “1. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı” düzenleyecek.

Oyun ve oyuncaklarda  Türk dünyasına dönüş

Kültürel çocuk oyun ve oyuncaklarının çocuğun gelişimine katkısı ve eğitim yaşantısındaki önemine ilişkin çok yönlü araştırmalara yer verilecek kurultayda, ortak kültürel miras olan oyun ve oyuncaklar tanıtılacak. Kurultay bilgi notunda, çocuk oyunlarının, toplumun inanç, edep, sanat ve kahramanlık gibi unsurlarını dile getiren bir unsur olduğu belirtildi ve “Kurultayın genel hedefi Türk dünyasında yer alan çocuk oyun ve oyuncaklarının ortaya konulmasıyla, Türk dünyasında çocuk oyun ve oyuncaklarına yönelik kültürel bir bilincin oluşmasına katkı sağlamaktır” denildi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Acat tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) gönderilen yazıda, kurultayın, bakanlığa bağlı tüm anaokulları, ilkokul, ortaokul ve liselerde görevli öğretmenlere duyurulması istendi.