Otomobil Marketlere oto şarj istasyonu

Marketlere oto şarj istasyonu

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CarrefourSA, mağaza otoparklarındaki elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısını 3 ayda 40, bu yıl sonunda 60’a ulaştırmayı hedefliyor. Şirket, bu amaçla yatırımlarına devam edeceğini duyurdu.

Marketlere oto şarj istasyonu

Perakende zinciri CarrefourSA’nın, mağaza otoparklarına elektrikli şarj istasyonları kurma yatırımlarını sürdürdüğü, yıl sonunda 60 istasyona ulaşmayı amaçladığı bildirildi. CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Bulut Batum şunları söyledi:

Haberin Devamı

“CarrefourSA olarak ilk kez 2020 yılında Sabancı Holding grup şirketlerimizden EnerjiSA ile başladığımız iş birliğimizde 3 yılda 36 hizmet noktasına ulaştık. Müşterilerimizin tamamen online bir sistem üzerinden kredi kartlarıyla ödemelerini yapabildikleri ve şarj dolumu sırasında CarrefourSA mağazalarında diledikleri gibi zaman geçirebildikleri hizmet ağımızı 2024 yılında büyütmeye devam edeceğiz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 60 şarj istasyonuna ulaşmak.”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre Türkiye’de elektrikli otomobiller için toplam 8 bin 861 şarj noktasına ulaşıldığını, her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düştüğünü, bununla birlikte şarj istasyon noktalarının yetersiz olduğunu belirten Batum, “Bir diğer sorun ise aracın şarj edilme sürecinde müşterilerin bekleme süresi. 15-20 dakikalık bir şarj işlemi sonrasında 50 kilometre yolculuk için yeterli olacak şekilde araçlarını şarj edebiliyor” dedi.