Otomobil Kia elektriklide gaza basıyor

Kia elektriklide gaza basıyor

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz haftalarda elektrikli araç stratejisini anlatan ve 3 yeni modelini tanıtan Kia, zenginleşen ürün gamıyla Türkiye’de ve dünyada elektrikli araç devrimini hızlandırmayı amaçlıyor.

Kia elektriklide gaza basıyor

LEVENT KÖPRÜLÜ - Dünyanın en büyük markaları arasında yerini alan Güney Koreli Kia, kendi ülkesinde düzenlediği bir etkinlikle bir yandan elektrikli araç stratejisini anlatırken diğer yandan da 3 yeni teknolojik modelini tanıttı. Kia, böylelikle elektrikli araçların geleceğine yönelik vizyonunu ortaya koyarken, bu geleceği hızlandırma yönündeki iddialı küresel stratejisini de gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

“Herkes için Elektrikli Araçlar” vizyonu çerçevesinde elektrikli araç ürün gamını hızla genişletme çalışmalarını sürdüren Kia, Türkiye’de de satışa sunulan tamamen elektrikli “EV6” ve “EV9” modellerinin yanı sıra, 3 yeni aracıyla daha ses getirmeye hazırlanıyor. “Y” kuşağı ailelere yönelik kompakt elektrikli SUV “EV5”i tanıtan Kia, “Concept EV3” ile elektrikli bir kompakt SUV’da pratiklik ve sürüş keyfi sunmayı hedefliyor. Kia “Concept EV4” ise, “zıtlıkların birleşimi” tasarım felsefesiyle şekillenen elektrikli bir sedan olarak karşımıza çıkıyor.

Yılda 1 milyon

Konsept araçlarıyla birlikte elektrikli araç stratejisine de değinen Kia, teknolojisi, sıra dışı tasarım anlayışı, sürücü ve yolcular için geliştireceği sezgisel hizmetlerle daha fazla kişiyi elektrikli araç dünyasına dahil etmeyi planlıyor. Kia, bunun için yeni dijital platformlardan, teknolojilerden ve yapay zekadan yararlanmayı sürdürecek. Yeni modellerin de üretim bantlarına alınmasıyla 2026’ya kadar yılda bir milyon elektrikli araç satışı hedefleyen Kia, 2030’da sayıyı 1.6 milyon adede çıkarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Türk imzalı yenilik: EV 9

Kia elektriklide gaza basıyor

Kia’nın “zıtlıkların birleşimi” tasarım felsefesini yansıtan ve tüm dünyada büyük ses getiren yüzde 100 elektrikli yeni Kia EV9, 6 ve 7 koltuklu seçenekleriyle geçtiğimiz aydan itibaren Türkiye’de de satışa sunuldu. Aynı zamanda Kia’nın “elektrikli amiral gemisi” olan EV9, Türk tasarımcı Berk Erner’in eseri, büyük boyutlu bir SUV. EV9’un 150 kW motora sahip arkadan itişli ve “RWD Long Range” olarak adlandırılan giriş versiyonunda 99,8 kWsa batarya ile WLTP’ye göre 563 kilometreye kadar sürüş menzili vaat ediliyor. 4 tekerlekten çekişli, versiyon ise iki elektrik motoruyla toplamda 283 kW güç sunuyor. AWD versiyonları WLTP normuna göre GT-Line versiyonunda 505 km’ye varan elektrikli sürüş menzili sağlıyor. Uzun aks mesafesi ve tamamen elektrikli araç mimarisi, üç koltuk sırasının her birinde konfor ve her bir yolcu için geniş alan sağlıyor. 6 koltuklu versiyonda ikinci sıra koltuklar isteğe bağlı olarak döner koltuk özelliği ya da relaxation özellikli tercih edilebiliyor. Döner koltuklarsa, 3. sıraya bakacak şekilde hareket edebiliyor ve yolcular için yüz yüze seyahat imkânı tanıyor. Yeni EV9 ayrıca dijital yan aynalar, elektrikli kapı kolları, birinci ve ikinci sıra için soğutmalı koltuklar ve panoramik ekran gibi yolculukları daha konforlu ve rahat kılan yeniliklere de sahip.