Otomobil Gerekli hazırlıkları yapıyor

Gerekli hazırlıkları yapıyor

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de elektrikli otomobil satışlarına öncülük eden markalardan biri olan MG, yeni dönemde hız kesmemek için gerekli adımları atmaya çalışıyor... MG, ayrıca yeni modellerini getirmeyi sürdürecek.

Gerekli hazırlıkları yapıyor

LEVENT KÖPRÜLÜ - Türkiye’de tam elektrikli otomobil satışı konusunda öncü firmalardan biri olan Doğan Trend Otomotiv’in CEO’su Kağan Dağtekin, diğer markalar gibi kendilerinin de Çin’den ithal edilen elektrikli araçlarla ilgili yeni tebliğe konusunda hazırlıkları sürdürdüklerini belirterek, “Özellikle 20 bölgede kendimize ait servis kurulumuna ilişkin diğer markaların ve bizim de halen netleştiremediğimiz bazı teknik detaylar var. Bunları TSE ve Sanayi Bakanlığı ile görüşüyoruz. Netleştiği zaman, gereken neyse yapacağız” dedi. Sosyal medyada Çin menşeili elektrikli araç satışının yasaklandığı gibi bir algı oluşturulduğuna dikkat çeken Dağtekin, “Elektrikli otomobil alırsak ne yaparız gibi bir endişe yaratıldı. Endişeye gerek yok, çünkü satış yasaklanmadı. Sadece tebliğin gereklerini yapmayanlar yeni araç ithal edemiyor. Ancak bizim de en az 6 ay yetecek kadar stoklarımız var. Bu süre içinde de gereklilikleri tamamladığımızda zaten herhangi bir aksaklık olmadan yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. Aynı konuya ilişkin konuşan Doğan Trend Otomotiv Markaları Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal da, “Bayilerimizi mağdur etmeyecek, onları çözümün içinde tutacak bir çözüm için çalışmaları başlattık. Tahmin ediyorum 1-2 ay içerisinde iyice ete kemiğe bürünebilir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yüzde 10’ları koruyacak

Türkiye’de elektrikli araç satışlarının Avrupa’da olduğu gibi gittikçe hızlandığını, özellikle yerli otomobilin devre girmesiyle bilinirliğin Kasım-Aralık aylarında yüzde 12-13’lere çıktığını hatırlatan Dağtekin, “Elektrikli araçların pazardaki payının yüzde 10’lar seviyesini koruyarak devam edeceğini tahmin ediyoruz. Türkiye’deki elektrikli araç pazarında yerli üretimin devreye girmesiyle beraber ilgi de arttı. Aydan aya inişler çıkışlar olacaktır ama bundan sonra artık biz biliyoruz ki yüzde 10’lar üzerinde bir mertebede elektrikli araç satışları gerçekleşecek gibi görünüyor” dedi.

Elektrikli araçlardaki Türkiye’nin performansına bakarsak; bu önemli. Neden önemli olduğunu şu açıdan söyleyebilirim: Bizim MG elektrikli araç satışlarında Türkiye’nin, dünyada 11. sıraya geldiğini anlatan Dağtekin, elektrikli modellerini getirmeye ve büyümeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

Haberin Devamı

Gerekli hazırlıkları yapıyor

Cyberster de bu yıl gelecek

MG’nin ana firması SAIC ile iyi ilişkileri ve iş birlikleri bulunduğunu kaydeden Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, Uzakdoğu’da lanse edilen “MG7”nin Türkiye’de de satışa sunulacağını, bununla birlikte markanın 100. yılı dolayısıyla geliştirilip üretimine başlanan tamamen elektrikli MG Cyberster’i de getireceklerini kaydetti. Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal da, önümüzdeki aylarda hibrit teknolojili “MG3” modelinin yanı sıra Cyberster’i de yılın sonlarına doğru getirmeyi düşündüklerini kaydetti.

Gerekli hazırlıkları yapıyor

1 yıl boyunca bedava şarj!

MG, Eşarj ile yaptığı anlaşma kapsamında, Şubat ayında MG4 Electric modelini satın alan müşterilerini 1 yıllık şarj hediye ediyor. Yani şubatta MG4 satın alanlar 1 yıl boyunca şarj parası ödemeyecek. MG Türkiye, Şubat kampanyası kapsamında MG4 Electric satın alan müşterilerine hem takas hem de kredi desteğinden aynı anda faydalanma imkânı da sağlıyor. MG4 Electric modeline 200 bin TL’ye 12 ay vade ve yüzde 0 faizli krediye ek, 70 bin TL’ye varan takas desteği ile sahip olunabiliyor. ZS EV için de 80 bin TL takas desteği veya 250 bin TL’ye 12 ay vadeli yüzde 0,49 faizli kredi desteği sunuluyor.