Otomobil 'Beklentiler kalıcı olacak'

'Beklentiler kalıcı olacak'

17.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kovid-19 pandemisi döneminde müşteri beklentilerinin değiştiğini anımsatan Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, bu beklentilerin pandemi sonrasında da kalıcı olacağına dikkat çekti.

Beklentiler kalıcı olacak

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla birlikte müşteri taleplerinde yaşanan değişiklik, araç kiralama sektörüne de yansıdı. Nitekim pandemi sürecinde başlayan sokağa çıkma yasakları ve seyahat kısıtlamalarının etkisiyle, araç kiralama, toplu taşımaya alternatif haline geldi.

Haberin Devamı

Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, bu dönemde müşterilerin, özellikle hijyen konusuna hassasiyetleri arttığına dikkati çekerek, "Yüksek standartta hijyen sağlayarak, araçları müşterilerin ayaklarına getirerek biz bu anlamda müşterilerin beklediği hizmet ve kalite beklentisini karşıladık" dedi. Pandemi ile değişen müşteri beklentilerinin bazılarının, salgın sonrasında da kalıcı olacağını düşündüklerini kaydeden Tangün, şunları söyledi:

"İnsanların müşteri memnuniyetini önceliklendirerek hijyenik ve temassız kiralama önemli olmaya devam edecek. Yine araç kiralamada müşterilerin istedikleri yerde istedikleri hizmeti alabilmesi de yeni kiralama alışkanlıkları arasında yerini aldı. Araç kiralamada istikrar ve müşteri memnuniyetini önemsemenin daha kritik olacağını düşünüyoruz."

Haberin Devamı

'Dikkat etmek gerek'

Araç kiralamanın, zamanı verimli kullanmak açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Tangün, "Özellikle pandemi ile birlikte araç kiralama hizmeti giderek yaygınlaştı ve bu hizmeti alacak müşterilerin kötü sürprizler yaşamaması adına hizmet alacakları şirketi iyi seçmeleri gerekiyor. Araç kiralama şirketinin sektördeki tecrübesi, araç hijyen ve temizliğine verdiği önem, ofis ağı, fiyatları, zengin araç filosuna sahip olup olmadığının, bu karara etkisi yadsınamaz" dedi.

Geniş yelpazede seçenek

Her bütçeye uygun, geniş bir araç filosuna sahip olduklarını belirten Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, hibritlerden elektrikli araçlara, SUV’lardan pikaplara kadar uzanan geniş araç seçeneklerinin mevcut olduğunu kaydetti. Tangün, “Türkiye’de başka hiçbir kiralama filosunda olmayan araçları müşterilerimize deneyimletiyor, yeni araç teknolojilerini yakından takip ediyoruz. Son olarak, Lexus’a ait olan ES300 Hybrid ve BMW IX3 modellerini müşterilerimizle buluşturmuştuk. Ardından bir başka ilki daha gerçekleştirdik ve Skoda Kamiq’i filomuza dahil ettik. Böylece, son yıllarda Türk tüketicisinin ilgi gösterdiği SUV modellerle filomuzu büyütmeyi sürdürdük” dedi.

Minibüse ve SUV’a talep arttı

Haberin Devamı

Açık ara, Türkiye’deki en büyük minibüs ve SUV filosuna da sahip olduklarını kaydeden Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Son dönemde şehirlerarası yolculuklarda minibüs ve SUV talebinin arttığını görüyoruz” diye konuştu. Karavan kiralaması konusuna da değinen Tangün, “Karavan konusunda ise tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemiyle birlikte ilgi katlanarak arttı. Türkiye’nin en büyük çekme karavan filosuna sahibiz” dedi.