Son dakika osmanlı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan osmanlı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan osmanlı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 25.304 osmanlı haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam varsa Türkiye vardırAnkara'da 7. Din Şûrası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Coğrafyamızdaki her milletin her ırkın çimentosu İslam'dır. İslam varsa, Türk Kürt Arap vardır, ahlak vardır. Hepsinden öte İslam varsa Türkiye vardır.' dedi.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam varsa Türkiye vardırAnkara'da 7. Din Şûrası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Coğrafyamızdaki her milletin her ırkın çimentosu İslam'dır. İslam varsa, Türk Kürt Arap vardır, ahlak vardır. Hepsinden öte İslam varsa Türkiye vardır.' dedi.
İstanbul’da tarihi eser operasyonu: Mühür, silahlar, yazma kitaplar, minyatürler...İstanbul Fatih'te 3 ayrı adrese yönelik düzenlenen operasyonlarda Yunan İmparatorluk, Roma İmparatorluğu ile XVII.-XVIII.-XIX. yüzyıl Klasik dönem ve Batılılaşma dönemi Osmanlı İmparatorluğu, İspanya Deniz Aşırı, Almanya Federal Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. 2 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 500 yıllık olduğu değerlendirilen Hz. İsa ve Hz. Meryem işlemeli kapılar dikkat çekti.
Kuşlara karşı rüzgârdan kalkan! Mimar Sinan'ın 444 yıllık sırrı İstanbul'a yenildiMimar Sinan, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentini, dâhiliğini konuşturduğu pek çok eserle donattı. Bunlar arasında en özelleri ise İstanbul'un camileri. Şemsi Ahmet Paşa Camii'nin kubbesine asırlarca kuş konmaması, büyük mimarın özel hesaplarının sonucuydu. Bugünlerde caminin dokunulmazlığını bozan ise gökdelenlerin, Boğaz'ın 'âşık ayıran rüzgârı'na kalkan oluşu oldu.
Kapadokya’nın hristiyanlık mirası: Sığınak, merkez ve okulHristiyan manastır düzenine ilham veren ilk örneklerin yer aldığı Kapadokya’da bölgenin güçlü dini figürleri de Hristiyanlığın teolojik ve doktrinsel temelini şekillendiren tartışmalara yön verdi.
Yer altındaki KapadokyaKorunmak amacıyla inşa edilen yer altı şehirleri, basit birer sığınak olmanın ötesinde uzun süre yaşayabilme imkânı veren yerlerdi. Bu çok katlı, karmaşık yapılarda ahır, mutfak, ibadet yerleri gibi birçok farklı bölüm bulunuyordu.
Cama yansıyan kültürMacar-Türk Yılı’nın yeni sergisi Ateşin Sanatı”, iki ülke arasındaki cam ve seramik sanatının ortak köklerini inceliyor ve Macar sanatındaki Türk izlerini yansıtıyor
Kayalara oyulan yaşamVolkanik patlamalar, Kapadokya’ya eşine az rastlanır doğal bir miras bıraktı. Doğanın sunduğu bu manzaraya tüfün kolayca işlenmesi de eklenince bu kez insan elinden çıkan yer altı şehirleri, manastırlar, kiliselerle zenginleşti coğrafya… Tarih boyunca pek çok uygarlığı ağırlayan bölgede bize de doğanın ve insanın ortaklaşa inşa ettiği bu güzellikleri keyifle gezmek kaldı!
Tokat’ın 'dört' ilçesiTürkiye’de bazı şehirlerin isimlerinin ilginç hikâyeleri var. Bazı şehirler, Antik Çağ’dan bu yana taşıdıkları isimlerin Türkçe söylenişe daha uygun biçimlerini kullanmaya devam ederken, bazılarının isimlerinin yolculuğuna baktığımızda şaşırtıcı sonuçlara varırız.
İznik Gölü’ndeki kilise 2025’te ziyarete açılacakBursa'nın İznik ilçesinde 2014 yılında keşfedilen İznik Su Altı Bazilikal Kilisesi, Birinci Konsil’in 1700. yılı olan 2025 yılında ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Emine Erdoğan, Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği Karma Sergisi'nin açılışını yaptıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Sanat, insanı önyargı ve nefret zincirlerinden kurtararak diğer insanlarla yakınlaştırır. Kültür ve sanatla derinleşen farkındalık ve duyarlılığı artan toplumlar, hayata gönül penceresinden bakmaya başlar. Dolayısıyla her sanatçı aslında eserleriyle kendi medeniyetini de inşa eder." dedi.
200 bin liraya 100 metrekare ev! Yanmış tahtalar depreme ve yangına nasıl kafa tutuyor?Küllerinden yeniden doğmak, bazen çok daha güçlü bir başlangıç yapmayı sağlayabilir. Yanmış bir tahta da inşaat sektörü için doğaya meydan okuyacak kadar güçlü olabiliyor. Çünkü deprem, yangın ve doğal süreçler bir tek onu yakıp yıkamıyor. Peki ama nasıl? 1603’te Japonya’daki keşfinden 291 yıl sonra İstanbul depreminde izleri var!
Osmanlı elbiseleriyle yolculukİstanbul Havalimanı, “Elbise-i Hümayun: Osmanlı Padişah Kostümleri” sergisi ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa davet ediyor.
Biz İstanbul RestoranTabanlıoğlu Architects tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nin teras katında İstanbul’u ve özgün kültürünü her anlamda temsil eden bir mekan olarak tasarlanan Biz İstanbul, bütüncül tek bir hacim içinde farkılaşan mekan ve sunum anlayışıyla geçmişin güçlü referanslarını çağdaş bir tasarımla günümüze taşıyor.
Telefonları 5 gündür susmuyor! 3 milyon ile 500 bin lira arasında satmak isteyenler varTürkiye genelinde internet üzerinden başlayan ‘Babaanne perdesi’ furyası nedeniyle eski perdelerine yüksek miktarlarda para isteyip satmaya çalışanlar, Bolu’da uzun yıllardır antikacılık yapan Ercan Eroğlu’nu (52) bıktırdı. Eroğlu, “Artık illallah dediği bir durumdayız. 5 gündür başladı bu furya. Artık telefonlara bakamaz hale geldik” dedi.
Son dakika! Bahçeli: Cumhurbaşkanımızla bağımız sarsılmazMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında görüş ayrılığı olduğu yönündeki iddialarına yanıt verdi. Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızla aramızdaki sarsılmaz, derin ve karşılıksız bağı, sorgulamakla gayesiyle maske üstüne maske takanlar iyice azıtmaktadır." ifadelerini kullandı.
Sultan Abdülmecid’e hediye edilmişti: İşte Ayasofya'nın bilinmeyenleriSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Fossati kardeşler, o dönem onardıkları Ayasofya’nın 25 adet gravürünü albüm halinde Abdülmecid’e hediye etmişti. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı. Araştırmacı-yazar Erhan Altunay ve Arkeolog Dr. Murat Sav, kitabın Ayasofya’nın tarihi açısından çok önemli belge olduğunu söylüyor.
Ünlülerden Muazzez İlmiye Çığ'a veda! 'Son Sümer kraliçesi'Sümeroloji alanında dünyaca tanınan bilimsel çalışmalara imza atan Muazzez İlmiye Çığ, Mersin'de tedavi gördüğü hastanede 110 yaşında yaşamını yitirdi. Çığ'ın vefatının ardından ünlü isimler art arda başsağlığı mesajları yayınladı.
Tarihi düğmeli evlerin bulunduğu Ormana, dünyanın en iyi turizm köyü seçildiAntalya'nın İbradı ilçesine bağlı, Torosların zirvesinde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da köyü olan Ormana, tarihi düğmeli evleri ve 57 yıllık üzüm festivali geleneğiyle Dünya Turizm Örgütü tarafından '2024 Dünyanın En İyi Turizm Köyü' seçildi.
Osmanlı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.