HaberlerBilgiÖğrenciler için pratik yemek tarifleriÖğrenciler için pratik yemek tarifleriHazır yemekten bıkmış, annelerinin sağlıklı ve lezzetli ev yemeklerini özlemiş öğrenciler için ucuz ve pratik yemek tarifleri...1 Dereotlu yumurta malzemeleri: 2 yumurta1 yeşil biber1 domatesDereotuYağTuzKarabiberDereotlu yumurta yapılışı:Tavada yağı kızdırıp domates ve biberleri kavurun. Çırpılmış yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin.2 Yelpaze patates malzemeleri: 1 patatesKaşarTereyağıTuzKetçapMayonezYelpaze patates yapılışı:Patatesi yelpaze gibi dilimleyip 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra aralıklarından birine kaşar birine tereyağı dilimi koyun. 10 dakika daha pişirin. Tabağa alıp üzerine ketçap mayonez sıkın.3 Pankek malzemeleri: 2 yumurta2 kaşık şeker1 bardak süt1,5 bardak unKabartma tozuVanilyaSıvıyağPankek yapılışı:Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ hariç bütün malzemeyi ekleyip çırpın. Teflon tavaya yağ koyup kızdırın. 1 kaşık hamurdan döküp arkalı önlü pişirin.4 Sosisli makarna malzemeleri: 1 paket makarna1 domates1 sosisYağTuzKekikSosisli makarna yapılışı:Öncelikle makarnayı haşlayıp süzün. Tavaya yağı alıp kızdırdıktan sonra rendelenmiş domates, ince doğranmış sosis ve tuz ekleyip biraz pişirin. Makarnanızın üzerine döküp kekikle lezzetlendirin.5 Cipsli tavuk malzemeleri: 1 paket cips1 paket tavuk1 yumurtaYağCipsli tavuk yapılışı:Cipsleri iyice ezin. Tavukları önce yumurtaya sonra cipse bulayıp kızgın yağda kızartın.6 Milföy börek malzemeleri: 1 paket milföyPeynir1 yumurta sarısıMilföy börek yapılışı:Milföylerin içine peynir koyup ikiye katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.7 Ton balıklı salata malzemeleri: 1 havuç1 turp1 salatalık1 domates1 demek maydanoz1 demet roka1 ton balığıTuzYağLimonTon balıklı salata yapılışı:Havucu ve turbu rendeleyin, domates ve salatalığı doğrayın, maydanoz ve rokayı ince ince kıyın. Süzdüğünüz ton balığını diğer malzemelerle bir kaba alın. Tuz, yağ ve limon suyu da ekleyip karıştırın. Ekmeği bana bana yiyin.8 Şehriye çorbası malzemeleri: 2 domates1 kaşık salçaŞehriyeSıvıyağTuzNaneTavuk bulyonSuŞehriye çorbası yapılışı:Yağınızı kızdırıp domates ve salçayı kavurun. Şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk bulyon, tuz ve kaynar su ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın. Üzerine nane serperek servis edin.9 Kolay pizza malzemeleri: 1,5 bardak un1 bardak yoğurt1 yumurta1 çay kaşığı kabartma tozuTuzSalçaSuÜzerine istediğiniz malzemelerKolay pizza yapılışı:Yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu çırpın. Un ve tuzu da ekleyip yoğurun. Yağladığınız geniş bir tencereye hamuru yayın. Başka bir kapta su, salça ve sıvıyağı karıştırıp üzerine dökün. Kaşar rendesi ve diğer pizza malzemeleriyle süsleyin.10 Sebze sote malzemeleri: 1 kabak1 havuç1 yeşil biber1 kırmızı biberYağYoğurtNaneSebze sote yapılışı:Sebzeleri julyen doğrayıp yağda soteleyin. Tavabağa alıp üzerine yoğurt dökün ve naneyle süsleyin.11 Konserve kuru fasulye malzemeleri: 1 konserve kuru fasulye1 domatesSalçaYağYarım soğanTuzPulbiberKonserve kuru fasulye yapılışı:Yağ ve soğanı kavurun. Salça ekleyerek kavurmaya devam edin. Kuru fasulye, tuz ve biberi de ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişmeye bırakın.12 Öğrenci kebabı malzemeleri: 100 gram kıymaBayat ekmekSoğanSıvıyağTuzKimyonKarabiberYoğurtÖğrenci kebabı yapılışı:Yağda kıyma ve soğanı kavurun. Baharatlarını ekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük bir tabağa doğrayın. Üstüne yoğurt döktükten sonra kıymayı dökün.öğrenciler için yemek tarifleriöğrenci yemekleri