Son dakika mühendislik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mühendislik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mühendislik haber sayfamızda...
Mikroalg gücüyle yeşil ekonomiyeEndüstriyel atıklardan CO2 yakalamak ve atık suyu arıtmak için mikroalgleri kullanan Algbio, atıkları biyoyakıtlara ve biyoplastiklere dönüştürüyor. Algbio’nun kurucusu Selen Şenal girişimcilik sürecini anlattı.
Havacılıkta yeni konsept: Görünmezlik! İnsansız savaş uçaklarında asıl hedefANKA III gövde içerisinden mühimmat atışını başarıyla gerçekleştirirken o anlar TUSAŞ tarafından paylaşıldı. Bayraktar KIZILELMA VE ANKA serisine dikkat çeken Dr. Eray Güçlüer, Milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada havacılık konseptinin değiştiğini söyledi. İşte detaylar...
Hayaletten hassas vuruşTürkiye’nin Gök Vatan’daki gücüne önemli katkı sağlayacak KIZILELMA’dan sonra ikinci insansız savaş uçağı ANKA - 3, ilk bombasının ardından gövde içerisinden ilk mühimmat atışını da başarıyla gerçekleştirdi.
TEKNOFEST KKTC, 1-4 Mayıs'ta Ercan Havalimanı’nda yapılacakDünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları, 2025 yılında kardeş vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde teknoloji tutkunlarını buluşturuyor. Bu yıl teknoloji ve inovasyonda çığır açacak yeni yarışmaların düzenleneceği etkinlik, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Ercan Havalimanı Eski Terminal Binası’nda gerçekleştirilecek.
ANKA III'ten bir ilk daha: Hedef tam 12’den vurulduTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen delta kanat yapısındaki ANKA III yeni bir başarıya daha imza atarak gövde içerisinden ilk mühimmat atışını başarıyla gerçekleştirdi.
ANKA III'ten bir ilk daha: Hedef tam 12’den vurulduTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen delta kanat yapısındaki ANKA III yeni bir başarıya daha imza atarak gövde içerisinden ilk mühimmat atışını başarıyla gerçekleştirdi.
İstanbul'u 'Pembe Kayalar' mı inşa etti? Sultanahmet'in sırrı defterde saklı, ilginç benzerlikİstanbul’un eşsiz tarihi yapılarıyla Kocaeli’nin doğal güzelliklerinden biri olan 'Pembe Kayalar' arasında çarpıcı bir bağ olduğu iddia ediliyor. Maceraperest yapımcı Orkun Olgar’a göre, Sultanahmet Camii ve Rumeli Hisarı gibi eserlerde Pembe Kayalar'dan çıkarılan taşlar kullanılmış olabilir. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Dr. Serkan Angı'ya göre iki yapının sırrı ise inşaat defterlerinde saklı.
Yerli ve milli motorlu zırhlı araçlar yola çıktıBMC, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde ve koordinasyonunda, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ilk seri üretim yerli ve milli motorlu taktik tekerlekli zırhlı araçları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslim etmeye başladı.
Güçlü roketler zorlu görevler için TEKNOFEST’te yarışıyorTürkiye’nin havacılık ve savunma endüstrisi için geleceğin lider gençlerini hazırlayan TEKNOFEST Roket Yarışmasına başvurular başladı. ROKETSAN yürütücülüğünde düzenlenen ve dünyanın sayılı roket yarışmaları arasında yer alan TEKNOFEST Roket Yarışması bilim, teknoloji, fen, matematik ve mühendislik alanlarında iddialı gençlere benzersiz bir deneyim fırsatı sunuyor
İzmir Körfezi'nde deniz yosunu tabakasıİzmir Körfezi'nde yer alan Çakalburnu Lagünü'nde deniz suyundaki azot ve fosfor miktarının artmasıyla çoğalan deniz yosunu (ulva) su üzerinde tabaka oluşturdu.
ANKA, L-UMTAS füzesiyle hedefi tam isabetle vurdu
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli ve milli insansız hava aracı ANKA, ROKETSAN'ın milli füzesi L-UMTAS ile başarılı bir atış gerçekleştirdi. Test atışına dair görüntüler TUSAŞ tarafından paylaşıldı.
ANKA, L-UMTAS füzesiyle hedefi tam isabetle vurduTürk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli ve milli insansız hava aracı ANKA, ROKETSAN'ın milli füzesi L-UMTAS ile başarılı bir atış gerçekleştirdi. Test atışına dair görüntüler TUSAŞ tarafından paylaşıldı.
2024'tekilerin yarısı 6 Şubat'ın etkisi! Deprem olasılığı arttı: 'Rize ipuçlarını veriyor'2024 yılı son 25 yılda en çok deprem kaydedilen 4’üncü yıl oldu. Üstelik deprem haberleri hiç beklenmedik noktalardan da gelmiş ve Türkiye’nin her noktasının deprem tehlikesi altında olduğu bir kez daha anlaşılmıştı. 2024, ilk günlerini geride bıraktığımız 2025’te yaşanabileceklerle ilgili de işaretler vermişti. Doç. Dr. Bülent Özmen, “Deprem olasılığı daha arttı” diyerek dikkat çektiği noktalara 2024’ün sonunda bir yer daha eklendi.
2025 Sayısal Meslekler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sayısal (MF) Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir?Üniversite hazırlık aşamasındaki öğrencilerin tercih ettiği alanlardan birisi de sayısaldır. Matematik fen ağırlıklıdır. Ortaöğretiminde MF bölümünü seçen öğrenciler hangi mesleği seçecekleri konusunda kararsız kalırlar. Sayısal mesleklerin sayısı oldukça fazladır. Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık sayısal bölümleri vardır. Tıp, mühendislik, veterinerlik, eczacılık gibi meslekler sayısal bölümlerde yer alır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sayısal bölümleri ve meslekleri nelerdir? 2025 sayısal meslekler ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
Ukrayna-Rusya savaşında son durum: Çatışmalar şiddetlendi, Trump ve Macron açıklamalarıUkrayna'nn Pazar günü başlattığı karşı saldırının ardından Rusya'nın Kursk bölgesinde çatışmalar şiddetlendi. Moskova, Ukrayna tarafından yapılan saldırıya topçu ateşi ve hava gücüyle karşılık verdiğini belirtti. Zelenskiy'den Trump açıklaması gelirken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklaması Ukrayna'da tepkiyle karşılandı. İşte cephede son durum...
Mühendis Nedir, Ne İş Yapar? Mühendis Olmak İçin 2025 Mühendislik Bölümleri Nelerdir?Mühendislik dört ana daldan oluşur. Makine, inşaat, kimya ve elektrik alanında hizmet veren mühendisler günlük hayatta ve üretim tesislerinde kullanılabilecek sistemler geliştirir. 30'a yakın mühendislik türü bulunmaktadır ve her birinin çalışma alanı farklıdır. Mühendis nedir, ne iş yapar? Merak edenler için ayrıntılı bir şekilde derledik.
7 milyar dolarlık ‘master plan’ı varTürkiye’de 17 yılda 18 milyar doları aşan yatırım yaptığını açıklayan Socar Türkiye, önümüzdeki yıllarda petrokimya alanında 7 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Yatırımla ilgili ilk fizibilite çalışmalarının yapıldığı duyuruldu.
SOCAR Türkiye’nin ‘Master Plan’ projesi 7 milyar dolarlık yatırımla gerçekleşecekSOCAR Türkiye, 2024 yılı değerlendirmesi ve kapsamlı ‘Master Plan’ projesine ilişkin detayları düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Değeri 7 milyar dolar olarak açıklanan yatırım hakkında konuşan SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov “Türkiye’nin petrokimya geleceğini şekillendirecek ‘Master Plan’ projemizle üretim kapasitesini artırmayı, dışa bağımlılığı azaltmayı ve çevre dostu bir yapıyı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu proje, SOCAR Türkiye’nin sanayi ve ekonomiye katkı sağlama misyonunun somut bir göstergesidir” dedi.
Mühendislik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.