Geri Dön
Hadise 'Farkımız Var'la 'Sıfır Tolerans'a devam ediyor

Hadise 'Farkımız Var'la 'Sıfır Tolerans'a devam ediyor

Hadise'nin 'Sıfır Tolerans' şarkısına çektiği klipten sonra yaşanan RTÜK gelişmeleri uzun bir süre gündemden düşmemişti. 'Sıfır Tolerans' klibinin müstehcen bulunması üzerine Hadise tepkisini Twitter'dan yaptığı açıklamalarla dile getirmişti. Şarkıcı, albümünün üçüncü klibini 'Farkımız Var'a çekerek 'Sıfır Tolerans' polemiğine kendi cephesinden 'Devam' demiş oldu...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Sıfır Tolerans' polemiği

Hadise 'Şampiyon' adlı albümünün ikinci klibini aynı zamanda albümün en bomba hit'i olan 'Sıfır Tolerans'a çekeceğini duyurdu en fazla "Doğru karar" denildi, konunun RTÜK, Twitter, Kadın Hakları gibi etiketlerle anılacağını kimse tahmin etmedi.

Bana sorarsanız Hadise de olayın bu kadar uzun soluklu ve genel çerçeveli bir tartışma konusu olacağını hesap etmedi.

'Sıfır Tolerans' klibinin başına gelenleri hatırlayalım; Hadise'nin çektiği klip bir süre müzik kanallarında döndü, internette yayınlandı fakat bir süre sonra RTÜK tarafından 'müstehcen' bulundu ve klibi yayınlayan müzik kanallarına ceza yağdı.

Twitter'dan beğeni yağdı

Peki Hadise bunun üzerine ne yaptı?

Tepkisini Twitter'dan dile getirdi, konuyu "Kadınlar yapınca olmuyor da erkekler yapınca oluyor, haksızlık"a taşıdı ve binlerce kişinin beğenisini, RT'sini, like'ını kazandı.

Bu kadarla da sınırlı kalmadı, şarkının akustik bir versiyonunu kaydetti ve bu şarkıya video olarak stüdyo çekimlerinden oluşan bir klip hazırladı.

Ve yeni klip karşımızda

Tam konu biraz olsun sıcaklığını kaybettiği bugünlerde ise albümün üçüncü klibi olarak Gökhan Şahin-Emrah Karaduman şarkısı olan 'Farkımız Var' seçildi ve video dün itibariyle yayınlandı.

Şarkı, 'Prenses' şarkısının ikizi tadında, sözler Hadise'nin 'Sıfır Tolerans' sonrası yaşadığı dönemi adeta tahmin eder ve özetlercesine "Farkımız tarzımız" kafasında.

Klip ise XXL mont, mont, metro, stil gibi etiketlerle anlatabilecek standartlıkta.

Sürekli mesaj kaygılı mı olacak?

Kötü bir iş değil ancak konu resmen şuralara gidiyor: Bu saatten sonra çıkan her Hadise videosu RTÜK'e gönderme taşıyor mu?

Bir süre Hadise'yi daha tepkili, daha 'elini taşın altına koyan bir görüntü' ile izleyebiliriz; ya da Hadise 'Önce müzik' vurgusu da yapabilir.

Elbette pop standartlarında ve çemberin içinde olmak suretiyle daha tepkisel ve eylemsel bir duruştan bahsediyoruz; "Hadise sistemin dışına çıktı ve sistem içerisinde arıza gördüğü şeyleri eleştiriyor" keskinliğini ondan beklememiz biraz zor.

Doğru mu yapıyor?

Hadise doğru yapıyor mu peki?

Bana sorarsanız kesinlikle evet.

Hadise 'Stir Me Up'la kalabilirdi ama kalmadı, Belçika'yı geri plana attı ve yatırımlarını Türkiye'ye yaptı; Avrupalı bir pop yıldızı olmak yerine Türk pop ikonu olmaya oynadı.

'Aşk Kaç Beden Giyer' ya da 'Tavsiye' gibi albümlerle belki fazla ticari olsa da yine de trend işler yaptı.

Şimdi biraz daha iddialı ve biraz daha büyük oynaması gerekiyor.

'Duruş' peşinde

Tavrını, duruşunu samimi bulun ya da bulmayın, daha keskinleşmesi gerekiyor; çünkü sözünü ve müziğini üreten bir besteci değil Hadise, başkalarının şarkılarını yorumlayan bir şarkıcı.

Dolayısıyla kariyer planı olarak doğru adımlar atıyor, çemberin içinde kalarak kendisine saygın bir duruş yaratma peşinde.

Tepkisellikten sıyrılırsa...

Ve az ama öz sosyal medya paylaşımları sayesinde doğru nokta atışlarında bulunuyor, kimseyi sıkmadan "Hadise enteresanlaştı son dönemde" dedirtiyor.

Bu yolda yürüdüğü sürece ve RTÜK tepkiselliğini biraz daha 'yapıcı' tepkilere evrilttiği sürece Hadise başarısını sürdürmeye devam edecek...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler