Son dakika mimarlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mimarlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mimarlık haber sayfamızda...
Bakan Kacır açıkladı: OSB'lerde çalışanları mutlu edecek lojman projesinin detayları belli olduSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgelerinde (OSB) kurulacak lojmanların, çalışanların memnuniyetini ve motivasyonunu artıracağını, sanayiye güç kazandıracağını belirterek, çalışanların bu imkandan şehirdeki kiraların yaklaşık üçte biri bedelle istifade edebileceğini bildirdi.
AFP: İstanbul'un Ayasofya'sı bir sonraki büyük depreme hazırlanıyorHaberi "İstanbul'un Ayasofya'sı değişime yabancı değil, yüzyıllar boyunca şehrin bu mimari mücevheri kiliseden camiye, sonra müzeye ve tekrar camiye dönüştü" notuyla veren AFP "Ancak son restorasyonun amacı" farklı diye devam etti.
MAHİR POLAT KİMDİR? Mahir Polat kaç yaşında ve nereli, neden tutuklandı ve tahliye mi edildi?İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başlattığı soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu'yla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Mahir Polat bilindiği son seçimlerde İstanbul Fatih İlçe Başkanı Adayı olmuştu. Geçtiğimiz hafta tutuklu olduğu cezaevinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Mahir Polat, ev hapsi şartıyla tahliye edildi. Peki, Mahir Polat kimdir? İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat nereli, kaç yaşında?
Derinkuyu'ya rakip geldi! Yerin 300 metre altında yaşam: Ters gökdelenBinlerce yıl önce insanların yerin altında kurduğu şehirler bugün yeniden ilham veriyor. Kapadokya’nın gizemli Derinkuyu’su, şimdi ters gökdelen Earthscraper gibi projelere ışık tuttu. Yerin 300 metre altına inen dev yapılar, bilim kurgu değil, gerçek. Peki, bu nasıl mümkün oldu?
Bir kültür hezarfenini hatırlamakOktay Rifat’ın oğlu Samih Rifat’ın sanattaki çok yönlü üretim süreci Pera Müzesi’nde “Çok İş Var Yapacak” adlı sergide sanatseverlerle buluşuyor
Çağdaş ile Yerel Arasında Bilge Bir Denge: Liu Jiakun’un MimarlığıYerel çözümleri küresel ve çağdaş bir bakış ile birleştirerek çevresel ve toplumsal olarak adil mekanlar tanımlayan bir tasarım dili geliştiren Mimar Liu Jiakun, Pritzker Mimarlık Ödülü’nün 2025 yılındaki kazananı olarak duyuruldu. Tasarımları aracılığıyla idealizm ile gerçeklik arasında naif bir denge kurmayı başaran Liu Jiakun’un öne çıkan projelerini dosya sayfalarında bir araya getirdik.
Fransız Okulu Ek BinasıSarıyer’de bulunan, Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tasarımı Fransız Okulu Ek Binası, okulun büyüme ihtiyaçlarını karşılarken sürdürülebilir yapı tasarımı, malzeme seçimi ve çevreyle olan ilişkiyi gözeterek tasarlanan cepheleriyle ileride kampüse yapılacak eklemeler için bir örnek olma amacı taşıyor.
“Dünyayı kurtarmak gibi bir amacım yok, ama bu hiçbir şey yapmamak anlamına da gelmiyor…”İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Yuva Projesi ortaklığında düzenlenen “Coming Together & Building Back Better” başlıklı sempozyumun AURA İstanbul ve Samet desteği ile gerçekleştirilen açılış konuşmasını yapmak üzere İstanbul’da gelen, 2016 Pritzker Ödülü sahibi Alejandro Aravena ile tasarımın zor koşullarda sorun çözme kapasitesini ve kurucusu olduğu Şili merkezli tasarım pratiği Elemental’in üretimleri arasında merkezi bir yer tutan sosyal konut projelerindeki yaklaşımları hakkında konuştuk.
Pritzker ÖdülüMimarlık ödülleri genellikle mesleğimizin başarı nitelemesini saptayıp kamuoyu ile paylaşan önemli başvuru noktalarıdır. Hemen her mimarlık kurumunun ödülleri vardır. Bizde de Mimarlar Odası Mimar Sinan Ödülü bu geleneğin sadık izleyicisi olarak bu ortamda anılır.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 50. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 30 Mart Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlanan, okulun büyüme ihtiyaçlarını karşılarken sürdürülebilir yapı tasarımı, malzeme seçimi ve çevreyle olan ilişkinin gözetildiği, ileride kampüse yapılacak eklemeler için de bir örnek olma amacı taşıyan Fransız Okulu Ek Binası projesi ele alınıyor.
Osmanlı’nın zirvesine ışık tutan kitap: Mimar Sinan YapılarıMustafa Kemal Atatürk’ün 1937’de Türk Tarih Kurumu’na verdiği talimatla mimar Ali Saim Ülgen tarafından çizilen ve koruma altında bulunan Mimar Sinan yapılarına ait rölöveler (ölçülü çizimler), kapsamlı bir kitap haline getirildi. ‘Mimar Sinan Yapıları’ adıyla okuyucuyla buluşan kitap, yüzlerce esere ait detaylı bilgiler, Ülgen’in çizimleri ve her iki ismin biyografilerini barındırıyor. Arkeolog Dr. Murat Sav, kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma amacı taşıyan kitap hakkında konuştu.
Babasını 5 bıçak darbesiyle öldürdü! Katil evladın ifadesi ortaya çıktıAntalya’da tartıştığı babası Süleyman Akyol'u (65) 5 bıçak darbesiyle öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınan Oğuzhan Akyol (27), ifadesinde, "Tartıştık, sadece kavga ettik sonra evden çıktım. Ancak cinayeti ben işlemedim, ne olduğunu bilmiyorum" dedi. Akyol, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.
Mimarlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.