YaşamMilliyet Sanat’a Kemal Sunal Ödülü

Milliyet Sanat’a Kemal Sunal Ödülü

05.06.2008 - 00:18 | Son Güncellenme:

3. Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülleri’nin töreni dün Vefa Lisesi’nde yapıldı. Milliyet Sanat dergisi, En İyi Kültür Sanat Dergisi seçildi

Milliyet Sanat’a Kemal Sunal Ödülü

Türkiye’nin köklü okullarından biri olan 136 yıllık Vefa Lisesi’nin düzenlediği 3. Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülleri töreni dün yapıldı. Vefa Lisesi öğrencilerinin belirlediği 2007 - 2008 sezonunun en iyi sinema, tiyatro, müzik ve medya ödülleri, tarihi okulun konferans salonunda, hayli renkli geçen bir törenle sahiplerine verildi. Milliyet Sanat dergisi,  2007-2008 eğitim öğretim yılının En İyi Kültür Sanat Dergisi seçildi.
Törende konuşan Kemal Sunal’ın oğlu Ali Sunal, “ Türkiye’nin en ‘şaibesiz’ ödüllerinin babamın adını taşımasından gurur duyuyorum” dedi. Diş fırçasını seçerken bile mezun olduğu Vefa Lisesi’nin renkleri olan yeşil-beyaz’ı tercih eden ünlü oyuncunun eşi Gül Sunal ise “Bize iyi bir aile olduğumuzu hissettiriyorsunuz” diyerek bitirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Yeşil-beyaz diş fırçası geleneğini hâlâ sürdürüyoruz; eve yeni fırçalar alındığında yeşil-beyaz olan Kemal için açılıp, konuluyor. Şimdi burada bu topluluğu görünce, bu renkleri neden bu kadar çok sevdiğini bir kez daha anladım.”

Törende eğlenceli polemik
Törenin yıldızları ise En İyi Sanat Eğitimcisi Ödülü’nü alan Müjdat Gezen ile En İyi Köşe Yazarı Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Emre Kongar’dı. Gezen’e ödülünü verirken “Aşkta, armağanda, ödülde vermek, almaktan daha önemlidir” diyen Kongar’ın konuşmasını, ünlü oyuncu “Ne yani şimdi sen bana, senin aldığın ödül o kadar da önemli değil mi demek istiyorsun” diyerek böldü. Uzunca bir süre, bu ödül alan-ödül veren polemiği birbirinden ilginç doğaçlama esprilerle devam etti. Kongar, ödül verenin öğrenciler olduğunu hatırlatınca iş tatlıya bağlandı.
Kemal Sunal’a yakışır şekilde kahkahası bol olan töreni Vefa Lisesi’nin 2000 yılı mezunlarından genç oyuncu Serhan Arslan sundu. Törende, Sunay Akın, Semih Kaplanoğlu, Bennu Yıldırımlar, Nebil Özgentürk, Uğur Dündar, Banu Güven, Penguen Dergisi, Yalın, Genco Erkal, Ceyhun Yılmaz, “Yaprak Dökümü” dizisi, Dolunay Soysert, Erkan Can, Özlem Tekin, Nev, Malt, İlkay Akkaya ve Hüseyin Turan, ‘yılın en iyileri’ ödüllerini aldılar.

Yazarlar