EgeBüyükşehir, yatırımları her sene ikiye katlıyor

Büyükşehir, yatırımları her sene ikiye katlıyor

27.02.2017 - 02:29 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Başkanlığımızın birinci döneminde 2 milyar TL, ikinci dönem 4 milyar 500 bin TL yatırım yaptık. 3. dönemin ilk 3 yılında ise 8.5 milyar liralık yatırım yapmış olacağız” dedi

Büyükşehir, yatırımları her sene ikiye katlıyor

Küçük Menderes’in kirlilikten kurtulması için çevre yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki 11. arıtmayı da açtı. Bayındır Hasköy’de kurulan tesisin açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’i haksız şekilde karalamaya çalışan bir kesim var” dedi. Başkan Kocaoğlu, “Bizim nüfusumuz 4 milyon 200 bin. Norveç kadar nüfusumuz var. 13 senedir yaptığımız bütün yatırımları hep Türkiye’deki en ucuz fiyata mal ettik. İhalelerimizi hep şeffaf yaptık. Herkes girdi, teklifini verdi. Belediye başkanlığımızın birinci döneminde 2 milyar TL, ikinci dönem 4 milyar 500 bin TL yatırım yaptık. 3. dönemin ilk 3 yılında ise 8.5 milyar liralık yatırım yapmış olacağız. Her dönem ikiye katlayarak yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Rakip Kuzey Almanya

Devraldıkları ilçelerin birçoğunda altyapının iflas etmiş halde olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İlçe belediyeleri altyapı gibi maliyeti yüksek işleri yapacak bir yapıda değil. Onları suçlamak hiçbirimizin haddi değil. Günlük 600 ton çamur çürütme kapasitesine sahip tesisimizin ihale bedeli 4 yıl önce 61 milyon 500 bin TL’ydi. Yine Çiğli’de 4. faz için 81 milyon TL’ye ihaleye çıkmıştık. İzmir olarak çevre konusunda zaten Türkiye’de çok büyük farkla öndeyiz. Bizim hedefimiz, İzmir’i dünyada bugün en ileri olan Kuzey Almanya ile yarıştıracak duruma getirmektir” şeklinde konuştu.

Birliğe ihtiyacımız var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini yine birlik ve beraberlik çağrısıyla noktaladı: “Huzura ihtiyacımız var. Onun için birlik beraberliğe, komşularımızla iyi geçinmeye, dış politikamızı gözden geçirmeye ihtiyacımız var. Ayrımcılığı bir kenara bırakıp, kol kola girmeye ihtiyacımız var. Eğer birbirimize kenetlenmezsek, ülkenin birlik beraberliğini savunmazsak işimiz hiç kolay değil.”

KEŞFETYENİ
Derin Talu'nun yataktaki bornozlu pozları Instagram'ı salladı
Derin Talu'nun yataktaki bornozlu pozları Instagram'ı salladı

Cadde | 19.04.2025 - 14:40

Derin Talu'nun Instagram'daki bornozlu fotoğraflarına kısa sürede yorum yağdı.

Yazarlar