GündemÖz, adeta başka ülkenin uç beyi

Öz, adeta başka ülkenin uç beyi

29.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bazı milletvekilerinin emniyetteki “paralel yapı” operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlılarla fotoğraf çektirmesini eleştirdi.

Öz, adeta başka  ülkenin uç beyi


Işık, “Buna halkın oyuyla seçilen hele hele kendi seçildiği partisinden istifa eden ve partisinin oylarını başka bir kanala kanalize eden bir veya birkaç milletvekilinin böyle bir davranış içerisinde bulunmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu yanlıştır. Bu yargıyı etkileme çabasıdır” dedi.
Bakan Işık, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Twitter hesabındaki paylaşımlarına dikkati çekerek şöyle devam etti:
“Bu adam bir savcı değil. Adeta başka bir ülkenin Türkiye’deki bir uç beyi gibi davranıyor. Bu, çok tehlikeli bir şey ve aslında HSYK’nın bu konuya şimdiye kadar el atması gerekirdi. Disiplin soruşturması açması gerekirdi ve gereken cezayı vermesi gerekirdi. Yani siz savcısınız. Devlet adına hareket etmek zorunda olan bir kişisiniz ama siz kendi görev ve yetki sorumluluk alanınızın dışında günlük siyasi gelişmelere ilişkin yorum yapıyorsunuz ve bunu kamuoyuna açıklıyorsunuz. Bu, bir savcı açısından herhalde düşülebilecek en kötü durumdur. Ben HSYK’nın bir an önce gerekeni işlemi yapmasını ve sonuçlandırmasını beklerim.”