Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Aslında her şey Beşiktaş’ın istediği gibi başladı. Siyah- beyazlılar 22 dakikada skoru 2-0’a getirdiler. İki takım arasındaki kalite farkı o kadar belliydi ki, Olympiakos top bile yapamıyordu. Fakat Yunan temsilcisi, Beşiktaş’ın oyunu rölantiye aldığı bir anda gol bulup umutlandı. Ama Beşiktaş’a asıl darbe 39.dakikada kendi futbolcusu Aboubakar’dan geldi.

İnsanın aklı almıyor! Aboubakar gibi uluslararası tecrübeye sahip bir futbolcu nasıl olur da göz göre göre kendisini oyundan attırır. Aboubakar’ın yaptığı resmen sorumsuzluktu. Beşiktaşlı futbolcular onun yüzünden 52 dakika on kişi oynamak zorunda kaldılar. Olympiakos tur için iyice havaya girdi. Beşiktaş’ın oyun planı alt üst oldu. Beşiktaşlı taraftarlar ve futbolcular sıkıntıya girdiler ve her bir Beşiktaşlı futbolcu iki kişilik oynamak zorunda kaldı. Eğer tur kaybedilseydi bunun tek sorumlusu Aboubakar olacaktı. Aboubakar’ın yaptığı affedilir bir şey değil. Bu nedenle Beşiktaş yönetimi kendisine mutlaka ceza kesmeli.

Haberin Devamı

Beşiktaş, ikinci yarının başlamasıyla Olympiakos atakları karşısında bunaldı. Fakat kalite farkı bir kez daha kendisini gösterdi ve Yunan temsilcisi o kadar akına rağmen ciddi pozisyonlara giremedi.

Şenol Güneş’in Necip hamlesiyle direnci artan ve yeniden oyuna ortak olan siyah- beyazlılar, Babel’in golüyle de fişi çektiler. Cenk Tosun’un golü de katmerli kadayıf oldu.

Kısacası Beşiktaş, kendisi için çok kolay geçecek maçı zora çevirdi. Bunun baş sorumlusu da Aboubakar’dı. Neyse ki Beşiktaşlı futbolcular insanüstü bir gayretle mücadele ettiler ve 52 dakika on kişi oynamalarına rağmen karşılaşmadan 4-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılmayı başardılar.

Aboubakar dışındaki bütün Beşiktaşlı futbolcuları, Şenol Güneş başta olmak üzere Beşiktaş teknik yönetimini ve inanılmaz desteklerinden dolayı tribündeki taraftarları tebrik ediyorum. Dilerim Beşiktaş, çeyrek finali de geçer ve Stockholm hedefine bir adım daha yaklaşır.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari