Göçmenlerde ‘şark çıbanı’ artışa geçtiTürkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu’nun Meclis’te kurulan Mülteci Hakları Alt Komisyonu’na yaptığı sunumda ‘bulaşıcı hastalık’ riskinin yaşandığı ortaya çıktı.
‘Riskli gruptaki herkes aşı olmalı’Hava sıcaklıklarında ani değişimlerin yaşandığı son günlerde grip vakalarında artış dikkat çekiyor. Türkiye’de 2 milyon 290 bin doz grip aşısı hastalara uygulanırken aşının koruyucu olduğunu söyleyen uzmanlar da var, tamamen ticari olduğunu savunanlar da
BU SALGININ ‘İLACI’ YOKH3N2 virüsünün tedavisi için önem taşıyan antiviral ilaçları Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı fiyat politikası nedeniyle piyasada bulmak imkânsız. Uzmanlar ise piyasada olmayan ilaçların tedavi sürecini kısaltacağını söylüyor
Bunu yapmaktan vazgeçin!Son bir aydır hemen herkeste benzer belirtilerle ortaya çıkan gribin H3N2 virüsü olduğu belirlendi. Gribin küçümsenecek bir hastalık olmadığını açıklayan uzmanlar, 'Antibiyotik kullanmayın. İlk 48 saate dikkat edin. Tokalaşmaktan vazgeçin' uyarısı yaptı.
Bu virüs hepsinden tehlikeli!Sağlık Bakanlığı, bu yılki grip vakalarının tek sorumlusunun A(H3N2) virüsü olmadığını, son haftalarda bu virüsün domuz gribi virüsüne göre daha baskın olduğunu açıkladı.
İki şüpheli vakadan biri gripSağlık Bakanlığının son grip sürveyans raporuna göre şüphelilerden alınan numunelerde pozitiflik oranı yüzde 49'a ulaştı, her 100 bin kişiden yaklaşık 250'sine grip tanısı konuldu.
Hamilelere ücretsiz grip aşısı geliyorSağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, Bilim Kurulu kararları doğrultusunda grip aşısının hamileler için de ücretsiz olması için süreç başlatıldığını bildirdi.
Suriyelilerden yayılan bu hastalık Türkiye'yi sarıyorTürkiye'de geçen yıl 349 kızamık vakası görüldü. Bu sayı, Suriyeli mültecilerin akını sonrası 20'ye katlandı. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu ise, Türkiye'deki kızamık vakalarının kaynağına ilişkin yaptığı açıklamada virüs Suriye değil Avrupa kaynaklı olduğunu söyledi
Türkiye kene aşısı geliştirdiKenenin insana tutunmasıyla kendini gösteren ve ölüme neden olabilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığına karşı Türk bilim insanlarınca geliştirilen aşıda ilk aşama tamamlandı.
Kene aşısında ilk aşama tamamKenenin insana tutunmasıyla kendini gösteren ve ölüme neden olabilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı Türk bilim insanlarınca geliştirilen aşıda ilk aşama tamamlandı.
Hacılar izleniyorDünyada 10 yıl önce 800 kişinin yaşamına mal olan SARS salgınına yol açan virüsün benzeri ‘koronavirüs’ ile ilgili ortaya çıkan ‘insandan insana bulaşma’ şüphesi önlemleri gündeme getirdi.
Domuz gribi hortladı mı?Şanlıurfa’da bir hastaya domuz gribi teşhisi konulunca Türkiye’nin de gündemine oturan domuz gribi için yetkililer hastalığın ‘mevsimsel’ olduğunu, bir salgının söz konusu olmadığını açıkladı
Çocuklara iki aşı daha vurulacakSağlık Bakanlığı’nın çocukluk dönemi aşı takvimine ileri yaşlarda geçirildiğinde ağır seyreden Hepatit A ve suçiçeğine karşı iki aşı daha eklendi.
20 ilde kene alarmıSağlık Bakanlığı, havaların ısınmasıyla görülmeye başlanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı 20 riskli ilde ''seferberlik'' ilan etti.
Domuz gribi geri döndüSağlık Bakanlığı, iki yıl önce 17 bin kişinin ölümüne neden olan H1N1 domuz gribi virüsüne Türkiye’de bu yıl da rastlandığını açıkladı. Bakanlık, bu durumun endişeye yol açmaması gerektiğini çünkü artık domuz gribinin mevsimsel gripten farkı kalmadığını belirtti.
Sağlık Bakanlığı'ndan kene uyarısı: 'Bin köy riskli'Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, kene riskinin 15 ilde bin 200 köyde olduğunu söyleyerek, "Vakaların yüzde 95’i bu bin 200 köyde...
"Metropollerde kene paniği yaratmayın"Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan: ''Metropollerde risk olmadığı halde panik yaratmak doğru değil. Aslolan kırsal kesimde farkındalık..."