Kültür Sanat Şiir ne yerdedir ne göktedir

Şiir ne yerdedir ne göktedir

05.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Usta şairlerin dizelerini önemli isimlerin sesiyle müzik eşliğinde sunan İş Sanat Dinletileri, Melih Cevdet Anday’la devam ediyor.

Şiir ne yerdedir ne göktedir

İş Sanat’ın edebiyatımızın usta isimlerinden unutulmaz eserleri müzikle buluşturan dinletileri Melih Cevdet Anday ile sürüyor. Sezon boyunca Âşık Veysel, Nâzım Hikmet, Nezihe Meriç ve Ahmet Muhip Dıranas gibi önemli isimlerin eserlerini sanatseverlerle bir araya getiren dinleti serisinin son konuğu Melih Cevdet Anday olacak. Anday’ın şiirlerinin seslendirileceği “Ah, Yalnızlığın Gömük Kapıları” başlıklı dinleti yarın (6 Mayıs) saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda düzenlenecek.
Metnini Atilla Birkiye’nin hazırladığı, müzik direktörlüğünü Serdar Yalçın’ın üstlendiği, sahne uygulamasını Mehmet Birkiye’nin yaptığı dinletide şiirleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek. Seda Subaşı (keman), Ceren Gürkan (keman), Verda Gül (viyola) ve Şemsa İdil Ural (viyolonsel) da şiirlere müzikle eşlik edecek.

Haberin Devamı

Adını Anday’ın “Teknenin Ölümü” başlıklı şiirindeki bir dizeden alan dinleti, edebiyatseverleri, “Bence şiir ne yerdedir ne göktedir, biz onu bulmayız, her sefer yeniden yaratırız” diyen şairin, insanın doğayla ilişkisini odağına koyan dünyasıyla buluşturacak. İş Kuleleri Salonu’ndaki etkinlik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılım için Biletix sitesinden rezervasyon yaptırılabilir.

Her zaman seyredilebilir

Edebiyat dinletileri, sanatseverler için metinleri dinlemekten öte bir deneyim sunuyor. Bu etkinliklerde sanatseverler, eserleri seslendiren usta isimlerin ses tonu, vurguları ve duygusal aktarımı sayesinde metinlerin derinliklerine nüfuz ediyor. Usta edebiyatçılarımız ile onların eserlerini daha derinlemesine keşfetmek isteyen sanatseverler arasında özel bir bağ kurulmasına olanak tanıyan bu serideki geçmiş dinletiler, İş Sanat’ın YouTube kanalında da yer alıyor.

Haberin Devamı

Yeniden bir araya gelinecek isimler arasında kimler yok ki! Cemal Süreya, İlhan Berk, Tarık Dursun K., Sabahattin Ali, Behçet Necatigil, Ümit Yaşar Oğuzcan, Sait Faik, Orhan Veli, Turgut Uyar, Yaşar Kemal, Edip Cansever, Cahit Sıtkı Tarancı, Haldun Taner ve Gülten Akın gibi sanat dünyamızda kalıcı izler bırakan isimler, incelikle hazırlanan metinler, özenli seslendirmeler, sahne uygulamaları ve müzik eşliğinde, İş Sanat YouTube kanalında bir kez daha izlenebilir.