Kültür Sanat Ödüller sahiplerini buldu

Ödüller sahiplerini buldu

31.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu sene 10. kez düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Ödüller sahiplerini buldu

Antalya Film Festivali’nde de yarışan ve ödül kazanan iki yapım, Boğaziçi’nde de ön plandaydı. Semih Kaplanoğlu başkanlığındaki jürinin seçimiyle Selcen Ergun’un ilk uzun metrajı “Kar ve Ayı”, En İyi Film başta olmak üzere beş ödül kazanarak festivalden galibiyetle döndü. Merve Dizdar “Kar ve Ayı”daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu, Berkay Ateş de “Karanlık Gece”deki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Altın Portakallı “Karanlık Gece” filmiyle Özcan Alper, Boğaziçi’nde En İyi Yönetmen Ödülü kazandı. En İyi İlk Film Ödülü “Kabahat” filmiyle Ümran Safter’in olurken En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü de Fransa, Tunus ve Katar ortak yapımı “Ashkal”a verildi.

Haberin Devamı

Törende Özcan Alper’in ödülü Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf etmesi, oyuncu Burak Haktanır’ın buna itiraz etmesi ve Selcen Ergun’un Haktanır’ı eril dil kullandığı için eleştirmesi tartışma yarattı. Boğaziçi Film Festivali sosyal medyadan bir açıklama yayınlayarak yaşananları kınadı. Açıklamada “10 yıl boyunca herhangi bir ayrım yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden katılımcı bir festival olmak için çalıştık. Her zaman sanatçıları ve filmleri önceleyen bir festival olarak ödül törenimizde, ödül kazananların politik göndermeleri ve sloganları kınıyor, kültür ve sanat hayatımızın sağlıklı bir zeminde yükselmesi temennisinde bulunuyoruz” dendi.

Bu açıklamayı takiben, festivalin gösterim merkezlerinden olan Kadıköy Sineması da sosyal medyadan şu duyuruyu paylaştı: “Boğaziçi Film Festivali’ne önümüzdeki yıllarda ev sahipliği yapmayacağımızı, sinema sektörünün tüm paydaşlarına duyururuz.”