Gündem Kösem Sultan'ı Beren Saat canlandıracak

Kösem Sultan'ı Beren Saat canlandıracak

28.05.2015 - 09:50 | Son Güncellenme:

Tanıtımı 1 yıl önce yayınlanan Kösem Sultan dizisinin başrolü konusunda onlarca söylenti çıktı. Eylül ayında başlayacak dizinin başrol oyuncusu belli oldu. Kösem Sultan rolü için Beren Saat’le anlaşıldı. Peki Beren Saat kimdir? Kösem Sultan ne zaman başlıyor?

Kösem Sultanı Beren Saat canlandıracak

Uzun süren görüşmeler sonrası Kösem SultanBeren Saat canlandıracağı açıklandı. Hülya Avşar’ın Safiye Sultan olarak kamera karşısına geçeceği “Kösem Sultan”ın başrol oyuncusu da sonunda netlik kazandı. Oyuncu arayışı devam ederken adı Bensu Soral, Sibel Kekilli ve Tuba Büyüküstün’le birlikte sık sık gündeme gelen Beren Saat, rolün sahibi oldu.

Başarılı oyuncu, geçtiğimiz gün yapımcı Timur Savcı ile anlaşma imzaladı. “İntikam”ın finalinden sonra dinlenmek için setlerden uzaklaşan Saat, yakında “Kösem Sultan”la kamera karşısına geçecek.



BEREN SAAT KİMDİR?

Doğum Yeri : Ankara / Türkiye
Doğum Tarihi : 26.2.1984
Ted Ankara Koleji mezunu.Başkent Üniversitesi'nde işletme konusunda ihtisas yaparken Türkiye'nin Yıldızları adlı, aktör ve aktris yetiştirip hafta sonu performanslarını değerlendiren yarışma programına katıldı. Bu programla birlikte yıldızı parladı. Yarışma programının ekibinde bulunan Tomris Giritlioğlu'nun kardeşi, ona Beren saat'den söz edince televizyon dizilerinin aranan yüzlerinden biri haline geldi. Ilk basrolünü Aşka Sürgün dizisinde oynayan basarili oyuncu sonradan bir dönem dizisi olan Hatırla Sevgili de ikinci basrölünü sergilemistir. En son olarak ve hala devam eden Halid Ziya Uşaklıgil´in ölümsüz eserinden uygulanan Aşk-ı Memnu da oynamaktadir. Bu dizide Bihter karakterini canlandırmaktadır.

İlk sinema deneyimi Güz Sancısı ile olan Saat, Tomris Giritlioglu yla tanistigindan dolayi rol icin teklif aldi ve bir kac senedir bu filmin cekilmesini beklediginden dolayi filme cok iyi hazirlandi.

Dizi ve Filmleri
Aşka Sürgün (2005) Dizideki Adı: Zelan
Aşkımızda ölüm var (2004)
Hatırla sevgili (2006) Dizideki Adı: Yasemin
Aşk-ı Memnu (2008) Dizideki Adı: Bihter