GündemKörfez’de facia atlatıldı

Körfez’de facia atlatıldı

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmit Körfezi ‘nde LPG yüklü tankere bağlı bulunan acente botunda çıkan yangın korkuttu. Bottaki yangının tankere sıçramaması için itfaiye yoğun çaba gösterirken, 3 kişi yaralandı

Körfez’de facia atlatıldı

İzmit Körfezi Tütünçiftlik açıklarında boş LPG tankerinin, denizdeki platforma bağlanarak aktarmasını tamamlamasının ardından, tankere yanaşan teknede yangın çıktı.
Alevler LPG tankerine de sıçradı. Teknede bulunan mürettebat denize atladı. Kıyı Emniyeti, Donanma Komutanlığı, Sahil Güvenlik, Deniz Polisi yangına müdahale etti. Yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangından etkilenen 9 kişi tedavi altına alındı.
Çok sayıda dolum tesisinin bulunduğu Kocaeli’nin Körfez ilçesi Tütünçiftlik açıklarında bulunan Habaş adlı LPG tankeri, dün 16.00 sıralarında boşaltma için denizde bulunan platforma yanaştı. LPG yükünü aktardıktan sonra, Serdar 2 adlı, gemilere gıda ürünleri ve personel taşıyan tekne de boş durumdaki tankere yanaştı. İddiaya göre, motor bölümü alev alan teknede patlama oldu. Alevler yanında bulunan tankere de sıçradı.
Tekne alev alev yanarken, LPG tankeri, tekneden uzaklaştırıldı. Gemide bulunan ve boş olduğu belirtilen 5 büyük LPG tankından biri alev aldı. Yangın ihbarı üzerine Kıyı Emniyeti, Donanma Komutanlığı, Sahil Güvenlek, Deniz Polisi ve Tüpraş’a ait söndürme gemileri ve botlar bölgeye hareket etti.
Denize atladılar
Teknede bulunan ve vücutlarında yanıklar oluşan 3 personel denize atladı. Denizde bulunan 3 kişi, botlarla alınarak kıyıda bekleyen 112 Acil ekiplerine teslim edildi. Söndürme gemileri, tankerdeki alevleri söndürmek için çaba harcadı. Yangın kontrol altına alındı. Herhangi bir sızıntının olmaması faciayı önledi. Söndürme gemileri uzun süre soğutma çalışması yaptı. Yangının başladığı tekne kullanılmaz hale geldi.
Gemide yangından etkilenen 6 kişi de botlara alındı. Teknedeki 3 kişiyle birlikte toplam 9 kişi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Seka Devlet Hastanesi ve özel bir hastaneye kaldırıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaralılardan durumları ciddi olan 2’sinin yanık ünitesi bulunan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığını, 3 kişinin gözetim altında bulunduğunu, 4 kişinin ise ayakta tedavi edildiğini söyledi.
Vali: Tanker boş
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tankerin LPG yüklü olmadığını, boş bir tanker olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu tankerde çalışan personelimizi kıyıya taşıyan servis yapan filikada yangın çıkıyor. Gemiye yanaşık düzeyde ve durumda çıkan yangında, ilk anda müdahale yapılırken, ilk andaki algı nedeniyle bu yangının gemiye ait olduğu kanısı gerçekleşiyor. Gemiye çok küçük bir sirayet var ama anında geminin hem kendi sistemi hem de olayla birlikte müdahale eden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzün söndüren gemileri, Donanma Komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin ekipleri ile bu yangın söndürülüyor ve bu filika da açığa çekilerek herhangi bir riske karşıda etkisiz ve riski mümkün olmayan bir yere taşınıyor.”