YaşamKöpek hırsızı çete

Köpek hırsızı çete

12.02.2010 - 01:43 | Son Güncellenme:

Ruhi-Ebru Olguç çiftinin “Net” isimli, Sibirya Kurdu cinsi köpeğinin, Gürpınar’da oturdukları villanın önünden çalınması, köpek çetesinin varlığını da gün ışığına çıkardı

Köpek hırsızı çete

Çete bölgede yaşayan cins köpekleri, siparişe göre, 50-100 TL’ye çaldırıp yüksek fiyata satıyordu. Ruhi Olguç, 31 Aralık’ta köpeğinin çalındığını belirterek polise başvurdu. Olguç, “19-20 yaşlarında bir gencin bizim köpeği bahçeden alıp gittiğini öğrendim. Aradım ama Net’i bulamadık” dedi. Gürpınar Polis Merkezi ekipleri Net’i bulmak için harekete geçerken, köpeğin fotoğrafının bulunduğu el ilanları bastırıp dağıtan Olguç ailesi, Net’i bulanlara da 1000 TL ödül verileceğini açıkladı.

Siparişe göre çalıyorlar
1.5 ayın sonunda Net’i bulamayan aile, yaşadıkları yerde benzeri hırsızlık olaylarının çok yaşandığını ve bunun bir çete işi olduğunu öğrendi. Ebru Olguç, “Yaşadığımız yerdeki villaların kapısında cins köpekler bulunuyor. Bu civarlarda zaman zaman köpek hırsızlıkları oluyordu. Polisler, köpeklerin çocuklara 50-100 TL karşılığında çaldırıldığını söyledi. Köpeklerden siparişe uygun özellikte olanlar çalınıyor; şebeke tarafından siparişi veren müşterilere yüksek fiyatla satılıyor. Hatta köpeklerin bir kısmı yurtdışına da gönderiliyormuş” dedi.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Survivor Efecan'dan Adem'e şok sözler! 'Çok korkak'
Survivor Efecan'dan Adem'e şok sözler! 'Çok korkak'

Cadde | 13.03.2025 - 17:24

Survivor All Star'dan elenen Efecan Dianzenza, takım arkadaşı Adem Kılıççı için olay sözler sarf etti.

Yazarlar