Gündem Kilis’e 1 günde 7 roket!

Kilis’e 1 günde 7 roket!

06.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden dün atılan 7 Katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezindeki 5 mahalleye düştü. Patlamalarda 1 çocuk hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı

Kilis’e 1 günde 7 roket

Ocak ayından bu yana roketlerin hedefinde olan Kilis, dün sabah da patlama sesleriyle uyandı. Saat 07.50 sıralarında Suriye’den atılan ilk roketatar mermisi Yaşar Aktürk Mahallesi’ndeki asri mezarlık yakınlarında boş araziye düşerek patladı. İkinci roketatar mermisi de aynı mahallede Ekrem Çetin konutlarının bulunduğu bölgeye isabet etti. Patlamalarda 1’i polis 2 kişi yaralandı.

Ölenlerin sayısı 21’e yükseldi
Saat 08.40’ta üçüncü roketatar mermisi ise Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi’nde boş araziye düşerek infilak etti, yaralanan olmadı. Yaşananlara öfkelenen vatandaş can güvenliklerinin sağlanmasını isterken, esnaflar da tepki için kepenk açmadı. Saat 17.00’de ise 2 roketatar mermisi Demirciler ve Şıhlar Mahallesi’ne düştü. Kimsenin yaralanmadığı patlamalarda evlerde ve araçlarda hasar oluştu. 2 dakika sonra Suriye tarafından atılan 2 roketatar mermisi daha Çaylak Mahallesi’ndeki bölgeye düştü. Patlamalarda 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Sezer’in ölümüyle 18 Ocak’tan bugüne kadar Suriye’den atılan roket mermileriyle kentte yaşamını yitirenlerin sayısı 21’e yükseldi.

Fırtına’lar ateş altına aldı
Patlamaların ardından öfkelenen kalabalık, seslerinin duyurulmadığı gerekçesiyle tepki gösterdikleri bazı gazetecilerin fotoğraf makinaları ile kameralarını kırdı. Öte yandan askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise saat 17.02-17.04 saatleri arasında IŞİD kontrolündeki Suran ve Kafrah bölgelerinden 4 roket Kilis merkezine atıldı. Bölgede konuşlu birlikler, IŞİD’e ait 2 silahlı araç ve 2 Katyuşa mevziileri tespit edilerek Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla ateş altına alındı. Ateş altına alınan hedefler imha edilirken, ilk belirlemelere göre 5 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Esnaf kepenk kapattı

Kilis’e 1 günde 7 roket


Ocak ayından bu yana atılan 60’ın üzerinde Katyuşa roketatar mermisiyle 21 kişinin öldüğü, 72 kişinin yaralandığı Kilis kent merkezine son günlerde her gün roket atılması kentte yaşayanları isyan ettirdi. Tedirgin olan halk eve kapanırken, esnaf da tepki için kepenk açmadı.