TeknolojiKesinleşti: Xperia Z5 Premium Her Zaman 4K Çözünürlük Sunmuyor

Kesinleşti: Xperia Z5 Premium Her Zaman 4K Çözünürlük Sunmuyor

17.09.2015 - 10:45 | Son Güncellenme:

Xperia Z5 Premium'un belirli noktalarda 4K çözünürlük sunacağı iddialarına Sony'den yanıt gecikmedi. Detaylar haberimizde... Bir süre önce duyuru gerçekleştiren Sony, Xperia Z5 Premium modelini gözler önüne sermişti. 4K ekranı ile...

Kesinleşti: Xperia Z5 Premium Her Zaman 4K Çözünürlük Sunmuyor

Xperia Z5 Premium'un belirli noktalarda 4K çözünürlük sunacağı iddialarına Sony'den yanıt gecikmedi. Detaylar haberimizde... Bir süre önce duyuru gerçekleştiren Sony, Xperia Z5 Premium modelini gözler önüne sermişti. 4K ekranı ile bir anda dikkat çeken ve en çok beklenen akıllı telefonlar arasındaki yerini alan Z5 Premium, ardından yapılan testler ile adeta bekleyenleri sarsmıştı.

Haberin Devamı

Bunun nedeni ise modelin aslında her zaman 4K çözünürlük sunmuyor oluşuydu. Konu adına açıklama yapan Sony, bu iddiaları doğruladı. Test sonuçlarına göre Xperia Z5 Premium, sadece video oynatırken 4K çözünürlük sunabilmekte. Yani oyunlarda, normal ekranda ya da herhangi bir uygulama kullanımında ultra HD çözünürlük ile karşılaşmayacağız.

1080p kalitesinde çalışan Z5 Premium, bu nedenle kafalarda soru işareti bırakmıştı. Sony cephesinden gelen açıklamayla bu bilgi gerçeğe dönüştü. Zira resmi açıklamaya göre Z5 Premium, sadece görsel ve video görüntülemesinde 4K çözünürlük sunacak. Bu tarz bir kararın arkasında yatan en büyük nedense elbette batarya. 4K'nın bataryayı adete sömüreceği ve çok çabuk biten şarj ile kullanıcıya sorun çıkarabileceği bir gerçek. Bunun için elinden geleni yapan Sony, optimize edilmiş bir telefon ile karşımıza çıkacak olsa da 4K'nin gücünü hafife almamakta fayda var.