Gündem Denizde ayağına taş bağlı ceset bulundu

Denizde ayağına taş bağlı ceset bulundu

04.03.2008 - 19:49 | Son Güncellenme:

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Kargı Köyü Karataş Plajı Mevkii'nde, denizde ayaklarına 3 taş bağlı bir erkek cesedi bulundu. 50- 55 yaşlarındaki kişiye ait cesedin kimliği tüm araştırmalara rağmen belirlenemedi.

Denizde ayağına taş bağlı ceset bulundu

Sabah erken saatlerde Fethiye'nin Kargı Köyü Karataş Mevkii'ne kilit parke yapmak için gelen Ünal Çatal, denizde bir ceset fark edince jandarmayı aradı. Fethiye Garnizon Komutanı Binbaşı Halil Özçelik, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ile köy muhtarı Mithat Sarı hemen olay yerine gitti. Jandarma ve sahil güvenlik yetkilileri çevrede güvenlik önlemi alırken, 50- 55 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu belirlenen ceset, Sahil Güvenlik görevlileri tarafından denizden çıkartılarak bota alındı. Daha sonra kıyıya çıkartılan cesedin üzerinde, pantolonuna misina ile bağlanmış 3 taş parçası olduğu görüldü.
Karataş Plajı Mevkii'nde yaklaşık 30 metrelik tepeden ayağına taş bağlayarak denize atlayıp intihar etmiş olabileceği tahmin edilen erkeğe ait cesedin kimlik tespiti için Kargı Köyü Muhtarı ile çevre köy muhtarları olay yerine çağırıldı. Ölen kişinin kimliği tespit edilemezken, ceset bir cenaze torbasına yerleştirilerek, Fethiye Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından ceset, daha geniş araştırma ve inceleme için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Köy Muhtarı Mithat Sarı, “Köyümüzden böyle bir kayıp yok” derken, çevre belediyelerde de belediye hoparlörlerinden kayıp kişi olup olmadığı anonsu yapıldı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülürken, yakını kayıp olanların jandarmaya başvurmaları istendi