Geri Dön

Kastamonu tarak tatlısı tarifi

Kastamonu tarak tatlısı tarifi, adından da anlaşılacağı üzere Kastamonu’ya ait şerbetli bir tatlı tarifidir. Kolay olduğu kadar da tadının da lezzetli olduğu tarak tatlısı tarifi ile hem çay saatlerinizi lezzetlendirebilir, hem de aniden gelen tatlı krizlerinizi önleyebilirsiniz. Tarak tatlısı tarifi aynı zamanda Cahide sultan tatlısı olarak da bilinmektedir. Kastamonu tarak tatlısı tarifi nedir, tarak tatlısı tarifi nasıl uygulanır diye merak ediyorsanız işte cevapları…

Kastamonu tarak tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 125 gr. Tereyağı
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılıp üzerine sürülür)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı sirke
- yeterince un

İç harcı için:
- Ceviz

Üzeri için:
- Badem

Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon suyu

Kastamonu Tarak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kastamonu tarak tatlısı tarifi, adından da anlaşıldığı gibi Kastamonu yöresine ait olan şerbetli bir tatlı çeşididir. Tarak tatlısı çeşitli türlerde yapılabilir. Tarak tatlısı tarifine dilerseniz ceviz içi, dilerseniz de fındık ilave ederek pişirebilirsiniz. Tarak tatlısı tarifi aynı zamanda Cahide sultan tatlısı olarak da bilinmektedir. Kastamonu tarak tatlısı tarifini bir türlü denemeye fırsat bulamayanlar ya da tarak tatlısı tarifini denemelerine rağmen bir türlü beceremeyenlere, işte Kastamonu tarak tatlısı tarifi:

1. adım: Öncelikle şerbet malzemelerini hazırlayalım. Kaynamaya başlayınca 10dk. kadar daha kaynatıp limonu ekleyerek soğumaya bırakalım.

2. adım: Hamur malzemelerini bir kapta birleştirelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.

3. adım: Hamura silindir şekli verip kullanılmamış yeni bir tarağın üzerine yayalım (hamurun tarağa yapışmaması için biraz tarağı yağlayabiliriz)

4. adım: Ortasına ceviz koyalım ve poğaça gibi kapatalım, sonra da iki ucunu birbirine birleştirip bastıralım.

5. adım: Ortalarına badem koyalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim.

6. adım: 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.

7. adım: Oda sıcaklığındaki şerbeti fırından çıkan tatlıların üzerine dökelim.

8. adım: En az 1 saat beklettikten sonra servis yapalım.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber