Kültür SanatKarayip Korsanları bu kez ‘Gizemli Denizlerde’

Karayip Korsanları bu kez ‘Gizemli Denizlerde’

17.05.2011 - 22:41 | Son Güncellenme:

Gişede büyük başarı elde eden “Karayip Korsanları / Pirates of the Caribbean” serisinin dördüncü filminin basın gösterimi dün yapıldı. “Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde / Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”, Türkiye’de yarın vizyona giriyor. Bu kez üç boyutlu olarak...

Karayip Korsanları bu kez ‘Gizemli Denizlerde’

Korsanların dünyasını, macera ve komediyi birleştirerek anlatan serinin dördüncü filminde bazı değişiklikler göze çarpıyor. Öncelikle ilk üç filmi yöneten Gore Verbinski, bu filmde yok. Yönetmen koltuğunda “Chicago”dan hatırlanabilecek, müzikal ağırlıklı bir kariyere sahip Rob Marshall oturuyor.
İlk üç filmde ana karakterlerden Elizabeth ve Will Turner’ı canlandıran Keira Knightley ile Orlando Bloom üçüncü filmin sonunda seriden çekildiler. Dördüncü filmde, onlardan geriye kalan karakter boşluğunu dolduran en önemli isim, Penelope Cruz. Aktrisin canlandırdığı Angelica adlı karakter, Jack Sparrow’un eski sevgilisi ve bu filmdeki macera arkadaşı.
Sparrow ve Angelica’nın ilişkisinin birbirlerine kazık atmak üzerine kurulu olduğu söylenebilir.
Üçüncü filmde veda ettiğimiz kötü adam Davy Jones’un (Bill Nighy) yerine yeni bir kötü adamla tanışıyoruz: Ian McShane’nin canlandırdığı büyücü korsan kaptan Kara Sakal.
Serinin sevilmesinin en önemli nedenlerinden olan Johnny Depp’in oynadığı Kaptan Jack Sparrow, üçüncü filmin sonundaki hedefinin, Gençlik Pınarı’nın peşinden gidiyor. Ama yalnız değil. İspanyollar ve Kaptan Hector Barbossa (Geoffrey Rush) da aynı hedefe kitlenmiş durumda ve rekabet kıran kırana.