Ege’nin en popüler bölgesi Bodrum, bugünlerde endişeli. Turizm sezonunun nasıl geçeceğini tam kestiremiyor. Gelelim mekanların hazırlıklarına...
Geçtiğimiz yıl Kürşat Başar - Jale ile başarılı bir yaz geçiren Yalıkavak Karski, ikinci mekanını Bodrum cafenin üst katında modern konsept ve değişik bir menüyle açtı. Genç şef Volkan Ata’nın transferi, işletmeci Bekir Taşkan ve ekibi, et uzmanı Adnan Şen’in patronluğunda bir araya geldiler. Ekibe bu yıl sevilen DJ Erkan Demirci de eklendi.
Soprano’s
Aykut Günel direktörlüğünde, Marina Vista Oteli’nin çatısında açılan bar, lounge alanları ve iddialı dekorasyonuyla geliyor. Fiziki konseptin yaratıcısı mimar Yeşim Kozanlı. Tecrübeli ekip görev başında. Senem Çapa da ciddi vakit ayıracakmış projeye. Ayrıca işletmeci Ayşe Gül İlseven ile eğlence keyifle sürecek.
Yeni mekan: Çıpa
Bu yıl yiyecek içecek piyasasına Gümüşlük’ün iddialı balıkçısı Vedat Okur da girdi. Şu anda ön planda oğlu Erdem Okur görünse de, kumanda yine ihtiyar kurtta. Mutfağın
başına da aileden balıkçı ustası Selim Aydın getirilmiş. En iddialı oldukları konu, kemik
üzeri balık kavurma.
Zazu’da değişim
Bodrum’un klasik mekanı Zazu’nun sahipleri Ahmet ve Mehmet Kurşuncu kardeşler bu kez değerli dostum Vedat Seniz ağabeyleri önderliğinde dekoratörlüğe ve restorasyona soyundular. Sonunda çok şık bir lounge ortaya çıktı. Mekanın içini eski gemi aksesuarları ve haritalar kaplayacak. Ben de iki eski parçayı sevgili Mehmet’e teslim ettim. Bu yaz karidesli pilavın yanına masada misafir kesiği salam, Anadolu’nun gizli köşelerinde saklı kalmış peynirler de tadılabilecek.
Bodrum sahili
Bodrum sahilinde camiyi geçince belediye tarafından alelacele çay bahçesi olarak açılan ve her kola ayılan tesis yıkıldı. Güzel bir park oldu. Kendi kendime soruyorum. ‘Belediye bu kadar tesisin işletmesini kendisi mi yapmalıdır, yoksa sadece denetlemeli midir?’
Türkbükü’nde durum
Bu sosyetik ve en çok konuşulan koydaki tonozların durumu ve belirsizliği... ‘Bekle gör politikası’ galiba en iyisi olacak.
Divan
Bodrum’un eski ve klasik otellerinden biri de Divan. Sahilde yürüyüş yaparken Swissotel’den 20 yıllık arkadaşım Divan Grubu’nun CEO’su Richard Appelbaum’la karşılaştım. Divan’daki son hazırlıkları denetliyordu. Bu yıl iskele restorandaki menüleri değiştirmişler; Paella koymuşlar ve SPA yenilenmiş. Şirin Aykut ise gece gündüz demeden çalışıyor.
Miam
Miam bu kışı çok hareketli geçirdi. Yıl boyu açık 2 -3 tesisin hemen hemen her akşam en dolusu Miam’dı. Bu yaza St. Josephli kardeşim Haluk Bingöl iddialı giriyor. Tüm müzik sistemi yenilendi, civarda aldığı bir bahçeden organik sebze getirtiyor, ayrıca et ve balık menülerini geliştirdi. Bu yıl da DJ Şenol Aycan, yine performans sergilemeye devam edecek.
Pitahaya
Mine Onay, Süleyman Sazak ikilisinin eseri. Pitahaya, Mutfak kompleksine yedi oda ilavesiyle misafirlerini bu yaz otellerinde de karşılayacak. Gündoğan’daki otel bölümündeki efsanevi kahvaltıyı yılların eskitemediği şef Harun Yavuz geliştirerek, Mutfak’a taşındı. Ersan Şirin ise bu yıl da Mutfak’ın işletme müdürlüğünü yürütmeye devam edecek.
Bodrum, son zamanlarda marka konusunda yaptığı ataklarla dikkat çekiyor. Bunda belediyenin ve Ticaret Odası’nın rolü büyük. Ayrıca bölgede yapılan yeni ve çok kaliteli uluslararası işletmeler yavaş yavaş devreye girince, bu dünya markası daha da değer kazanacak.