Son dakika kalp sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kalp sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kalp sağlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.428 kalp sağlığı haberi bulunmuştur.
Kalbi yenileyen kapsaisin etkisi! Acı biberde bolca var, iyi gelmediği şey yokAcı biber, yüzyıllardır mutfaklarımızda kendine yer edinmiş, yemeklere farklı bir lezzet ve tat katan baharat çeşididir. Bazılarımız için basit bir baharat olmaktan öte, şifa kaynağı olarak öne çıkar. İçerdiği ‘kapsaisin’ adlı bileşen sindirimden bağışıklık sistemine kadar vücudumuzun çeşitli bölgeleri üzerinde önemli etkilere sahip. Acı biber yediğiniz zaman dilinizde ve ağzınızda oluşan yanma hissinin kaynağı olan kapsaisin vücudun farklı sistemlerini harekete geçirerek çeşitli faydalar sağlar.
Kalp sağlığının kaynağı: Ağaçlar vücudumuzu nasıl etkiliyor?Ağaçların doğanın dengesi ve ekosistem sağlığı için ne kadar hayati olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak ağaçların yalnızca çevremizi değil, sağlığımızı da önemli ölçüde etkilediğini biliyor muyuz? Birçok bilimsel araştırma, doğayla iç içe yaşamanın kalp sağlığı üzerinde pozitif etkiler yarattığını ortaya koyuyor. Ağaçlar; stres seviyelerini azaltan, havayı temizleyen ve fiziksel aktiviteyi teşvik eden yapılarıyla kalp sağlığımızı korumada en doğal destekçilerimizden biri. Şehirlerin karmaşası ve yoğun tempoda geçen günler arasında, ağaçların gölgesinde yapılan kısa bir yürüyüş bile kalbimize sayısız fayda sunabiliyor.
Uzmanlar bilgilendiriyorSağlığımız en kıymetli hazinemiz. Onun değerini kaybetmeden bilmemiz ve kontrollerimizi düzenli yaptırmamız gerekiyor. Özellikle son zamanlarda çok gündemde olan konular vitamin kullanımı ve ekran bağımlılığı...
Çocuk kalbinin ritmini bozuyor! Kafeinden gelen tehlike: Anne-baba ne yapmalı?Kalp, vücudun her yerine oksijen taşıyan hayati bir organ olarak çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde kritik bir rol oynar. Ancak günümüzde artan obezite oranları, hareketsiz yaşam tarzları ve yanlış beslenme alışkanlıkları çocukların kalp sağlığını tehdit eden önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Çocukluk çağında edinilen beslenme alışkanlıklarının kalp sağlığı üzerindeki etkisi, yetişkinlik dönemine kadar uzanan ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuklarda kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekilenleri Çocuk Kardiyoloji Uzman Doktoru Kutay Sel, Milliyet Çocuk için anlattı.
Türkiye'de sadece 2 şehirde var, kan şekerinin dostu! Damarları ve kalbi besliyorÜvez, ülkemizde Tokat ve Sivas olmak üzere yalnız iki şehirde, doğal olarak yetişen bir meyve. Özellikle son yıllarda, sağlık yönünde faydalarıyla öne çıkan meyve, aslında oldukça zengin bir içeriğe sahip. Yüksek besin değeri sayesinde üvez, halk arasında da yüzyıllardır şifa kaynağı olarak görüldü ve birçok hastalığın tedavisinde de kullanıldı. İşte detaylar.
Faydası tepeden tırnağa işliyor! Her evde var, 'ödem attırıyor' diyene inanmayınEn sevdiğimiz salata soslarının vazgeçilmezi, sağlığa faydası saymakla bitmeyen üzüm sirkesinin kalp sağlığından cilt bakımına kadar olumlu birçok etkisi var. Peki tüm bu iddialar uzmanlar tarafından destekleniyor mu? Beslenme uzmanlarının üzüm sirkesinin diyetlerimizdeki rolü hakkında neler söylediğini öğrenmek için okumaya devam edin.
Ayakta çalışmanın sağlığa yararı yokmuşAyakta durarak çalışmanın sağlığa sanıldığı gibi faydalı değil, aksine zararlı olabileceği belirlendi. Yeni bir araştırma ayakta çalışmak kalp hastalığı riskini düşürmüyor, başka sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor...
Fil gibi hafıza için bu ikili yeter de artar! 5 dakikada hazır, enerjiyi fullüyorSağlığımız için tükettiğimiz birçok farklı doğal gıda vardır. Bu gıdalar hastalıkları iyileştirmede, olası riskleri önlemede ve vücudun ihtiyacı olan sağlıklı etkileri vermede etkilidir. Mutfağımızdan eksik olmayan bal ise hurmayla birlikte tüketildiğinde adeta bir enerji bombası oluşturabiliyor. İşte ikilinin vücuda faydaları.
Kovid-19 ile kalp üç yıl tehlikede Yeni bir araştırma, Kovid-19 geçirenlerin, bu hastalığın teşhisinden sonraki üç yıl kalp krizi ve felç geçirme riskinin iki kat fazla olduğunu gösterdi.
Hafta sonu uykusu kalbi yeniliyor! Sadece bir günde kilometreyi sıfırlayınUyku sağlıklı ve zinde kalabilmek için gereklidir. Günde 8 saat uyuyarak zinde olmak ve dinlenmek mümkün. Ancak bütün bir hafta boyunca 8 saatten az uyumak ve dinlenememek uzun vadede zararları olan bir durumdur. Yapılan bir çalışmaya göre hafta sonları izinliyken uykunuzu güzel almanız kalp sağlığınıza iyi geliyor. Peki ama nasıl?
Alzheimer’a karşı sihirli yiyeceklerYeni araştırmalar sağlıklı beslenmenin sembolü olan Akdeniz diyetiyle sebze ağırlıklı MIND diyetinin Alzheimer’a karşı “koruyucu duvar olma” fonksiyonu gördüğünü ortaya çıkardı.
Damarlar sağlıklıysa cilt sağlıklıdırVücuttaki damarların korunması, tüm organların ömrünü uzatmak için önemlidir. En değerli organlardan biri olan cilt, damarların sağlıklı olması durumunda sağlıklı ve genç görünür.
Çocuklukta başlıyor! Olimpiyatın kalp atışları: Jimnastik ile kalp arasında nasıl bir bağ var?2024 Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik sahnesinde göz kamaştıran sporcuları izlerken, sadece muazzam bir zarafet ve güç gösterisine tanık olmuyoruz. Aynı zamanda, bu sporcuların kalplerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu da görüyoruz. Peki, bu olimpiyat şampiyonlarının sırrı nedir ve bizler onların sağlık sırlarından nasıl faydalanabiliriz? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Burak İşleyen anlattı.
Akıl ve beyin sağlığınız için bunlara dikkat! ‘Sağlıklı bir toplum iyi bir beyinden geçer’Nörolojik hastalıkların farkındalığını arttırma amacıyla her yıl 22 Temmuz “Dünya Beyin Günü” olarak bir takım bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Türk Nöroloji Derneği de bu yıl “Dünya Beyin Günü”nün ana temasını “Beyin Sağlığı ve Korunma: Geleceğimizi Koruyoruz” olarak belirlemiştir. Peki geleceğin şekillenmesinde ve korunmasında beynimizi nasıl kullanmalıyız? Nörolojik hastalıklardan korunmak için yaşam tarzı haline getirilmesinin faydaları neler olur? Erken tanı ile önlenebilir mi? Cevabını Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk ve Nöroloji Uzmanı Hatice Çil’den aldık.
Aşırı sıcaklarda kalp krizi artıyor! ‘Açık büfede bu hatalara düşmeyin’Aşırı sıcakların ve nemin adeta nefes aldırmadığı yaz günlerinde özellikle kalp hastalarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Zira vücut yüksek sıcaklıklarda ısısını dengeleyebilmek için daha fazla çalışırken bu durum kalbin iş yükünü artırıp kalp krizine yol açabiliyor! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ulaankhuu Batgerel, yazın kalp sağlığını tehdit eden ve en sık yapılan 4 yanlışı anlattı.
Vegan hamburger kalbi vuruyorAraştırmaya göre, “vegan et” sadece sebze içerse bile aşırı işlenmiş ürün olması nedeniyle kalpten ölüm riskini artırıyor. Fazla işlenmiş vegan et, gerçek etten daha sağlıklı değil.
Gençliğin sırrı ‘Endotel tabakası’ndaVücuttaki damarların korunması, tüm organların ömrünü uzatmak için önemlidir. En değerli organlardan biri olan cilt, damarların sağlıklı olması durumunda sağlıklı ve genç görünür.
En az takviyesi kadar etkili! Beyni ve kalbi besleyen Omega-3 deposuOmega-3, beyin ve kalp sağlığı için kritik öneme sahip bir yağ asidi türüdür. Vücutta doğal olarak üretilmeyen bu yağ asidi, besinler aracılığıyla alınmalıdır. Omega-3'ün zengin olduğu birçok bitkisel ve hayvansal kaynak bulunmaktadır. İşte Omega-3 içeren 10 önemli besin.
Acil tıp doktoru 'Öldürebilir' diye paylaştı! Basit bir baş parmak testiyle kalbinize bakınAcil tıp doktoru Dr. Joe Whittington, kalp rahatsızlığını anlamanın birçok farklı yolu olduğunu belirterek video paylaştı. İçeriğinde ise kardiyologlar tarafından ortaya konan bir test bulunuyor. Birçok kişi bu testi deneyerek aort anevrizmasına maruz kalıp kalmayacağına dair farklı bilgiler ediniyor. İşte detaylar.
Gece yattı, sabah uyanamadı! Küçük kızı öldüren sebep: 'Alt tarafı grip' deyip geçmeyinHenüz 12 yaşındaydı. Ailesiyle vedalaşıp yattığı yatağından bir daha kalkamadı. Küçük kızın başına gelenler ise ailesinin kendini suçlamasına ve gerçek bir cevap almaları için var güçleriyle savaşmasına neden oldu. Ancak tüm çabalar sonuçsuzdu. "Şikayete bile sebep olmuyor" diyen Prof. Dr. Celal Akdeniz, uykuda ölümün tehlikeli yüzünü anlattı.
Hızla yaygınlaşıyor! Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra risk yarı yarıya iniyorKardiyovasküler hastalıklar dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olmaya devam ediyor ve günümüzde tüm küresel ölümlerin yaklaşık 1/3’ünü oluşturuyor. Ülkemizde ise bu oranın daha yüksek olduğu biliniyor. Öyle ki ülkemizde her 5 kalp krizinden 1’i 45 yaş altında görülüyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Karakuş, toplumda kalp sağlığı hakkında doğru sanılan 7 hatalı bilgiyi anlatarak, uyarılarda bulundu.
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırakHer yıl Nisan ayının ikinci haftası tüm dünyada Kalp Sağlığı Haftası olarak anılıyor. Geçtiğimiz hafta antiaging’in yaşlanmayı önleme etkilerinden bahsetmiştik. Bu hafta ise antiaging’in 5 temel tedavi alanını inceleyeceğiz…
Kalp Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.