Son dakika kahvaltı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kahvaltı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kahvaltı haber sayfamızda...
Kahvaltılara lezzet katan pişiyi Airfryer'da deneyin! Puf puf kabaran az yağlı tarifKahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti pişi, çayın yanına en yakışan hamur işlerinden biridir. Ancak pişirirken fazlasıyla yağ kullanmak zorunda kalıyoruz. Bunun yerine, Airfryer'da sağlıklı ve pratik bir hamur işi elde edebilirsiniz. İşte puf puf kabaran lezzetli pişinin tarifi.
Özgür Özel'den erken seçim açıklamasıCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Tayyip Bey bu milletin arasına karışıp 'Geçiniyor musunuz' diye sorabiliyor mu? Madem soramıyorsa, sokağa gidemiyorsa, sandığa gidecek, erken seçime gidecek. Tayyip Bey; ya tarlada, fabrikada, pazarda vatandaşa git hatırını sor, helallik iste, yapamıyorsan işte orada sandık, sandığı bekliyoruz, erken seçimi istiyoruz" dedi.
Görünce iştah kabartan pankek tarifi! Kahvaltının yıldızı olacak, puf puf lezzet bombasıYumuşak ve kabarık pankek hazırlamak için doğru teknikler ile birlikte doğru malzemelerin bir araya gelmesi gerekir. İster kahvaltı ister atıştırmalık olarak tercih edilsin, mükemmel pankek elde etmek, yalnızca bir tarif uygulamaktan öte bir sanattır diyebiliriz. Aslında oldukça basit bir tarif olan pankek hazırlama sürecinde malzeme seçimi, karıştırma yöntemi ve pişirme süreci, pankeklerin kabarıklığı ve lezzeti üzerinde belirleyici bir rol oynar.
Genç balerin Eylül Sıla Ilgaz'ın sır ölümü! 'Altın madalyası vardı'Kağıthane'de yaşayan üniversite öğrencisi 18 yaşındaki balerin Eylül Sıla Ilgaz, evindeki odasında annesi tarafından ölü bulundu. Altın ve gümüş madalya sahibi Ilgaz'ın ölümünün şüpheli bulunması üzerine anne ve babası ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
Meğer şekerde bekletince altına dönüyormuş! Miktarı doğru ayarlanırsa hemen pişiyorKayısı reçeli, kendine has tadıyla birçok kişinin favorisi ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak lezzetli ve parlak renkli bir reçel elde etmek, kayısının doğal aromasını koruyarak doğru kıvamı yakalamaktan geçer. Her ne kadar basit gibi görünse de kayısı reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı ince ama önemli detaylar vardır. Doğru meyve seçimi, şeker oranı, pişirme süresi gibi birçok püf nokta, reçelin hem görünümünü hem de lezzetini doğrudan etkiler.
'Muhlama mı, kuymak mı' tartışmasına cevap! Peynirinden anlaşılıyor, tarifi çok basitmişKaradeniz bölgesinin geleneksel mutfağında yer alan muhlama ve kuymak, halk arasında ufak bir tartışmanın da ana konusu. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu iki yiyecek arasında seçim yapmak isteyenler aradaki farkı anlamakta güçlük çekebilir. Bakın aralarındaki ince detay neymiş.
Kahvaltının süsü ayvayı böyle kaynatın! Tülbente sarmak en iyisi, hiç şekerlenmiyorKış mevsiminin tatlı habercilerinden biri olan ayva reçeli, kahvaltı sofralarını renklendiren, damağa hitap eden bir lezzettir. Ayva reçeli, doğru teknikler kullanıldığında uzun süre tazeliğini kıvamını korur. Ancak ayva reçeli yapmak, yalnızca ayvaları şekere yatırmaktan ibaret değil. Gerçekten iyi bir ayva reçeli yapmak istiyorsanız bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor.
Süre uzadıkça yumuşuyormuş! 40 yıllık usta tüyoyu verdi, en güzel pişi böyle yapılırPuf puf kabaran pişiler yapıp kahvaltı sofranızı şenlendirmek ister misiniz? Mayalı pişi yaparken dikkat edeceğiniz 2 ayrıntı sizi bir anda 40 yıllık hamur ustasına çevirebilir. En güzel pişiler sizin mutfağınızda pişsin istiyorsanız kaydırmaya devam edin!
Günde bir öğün yeterli mi? 75 yaşındaki şarkıcı Bruce Springsteen’in günde yalnızca bir öğün yediğini açıklaması tartışma yarattı. Bir uzmana göre, tek öğün değil de sadece gün doğumuyla gün batımı arasında yemek yemek gerekiyor.
Çok tuzluysa suya değil, yoğurda yatırın! Lezzeti de kıvamı da lokuma dönüşüyorPeynir, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olup pek çok yemeğe de lezzet katar. Ancak bazı peynirlerin yüksek tuz oranı, özellikle tuz tüketimini azaltmak isteyenler için sorun oluşturabilir. Fazla tuz, peynirin tadını baskılayabilir ve sağlıklı bir tüketim için alternatif yöntemler aramanıza neden olabilir. İşte peynirin fazla tuzunu alarak daha keyifli bir tüketim sağlayacak etkili yöntemler.
Taş gibi diri zeytin için sallamak şartmış! 5 litrelik pet şişede de oluyor, tadı efsaneKahvaltı sofralarının vazgeçilmezi siyah zeytin, hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir besindir. Kış aylarına geçiş mevsiminde birçok gıdanın turşusu veya konservesi hazırlanırken, zeytin kurma işlemleri de başlar. Özellikle büyük kavanozlar ve şişelerde hazırlanan zeytinleri hazırlamak zahmetli olabilir. Soğuk havalarda taze ve tam tadında bir zeytin tüketmek için sallama yöntemini mutlaka deneyin. İşte detaylar.
Acilen bırakmanız gereken kahvaltılık! Rafta durdukça besin değeri yok oluyorBeyninizin ve vücudunuzun enerjik bir başlangıç yapması için her sabah sağlam, dengeli bir kahvaltı yapmak önemli. Ancak kahvaltıda canınızın her istediğini yiyemezsiniz. Peki, kahvaltıda hangi ürünleri tüketmemeliyiz? İşte cevabı.
Dolapta bekleyen artmış sütler israf olmayacak! Yanığa birebir, etlerin kurtarıcısıBazen marketten aldığınız süt, düşündüğünüzden daha uzun süre buzdolabında kalabilir ve neredeyse son kullanma tarihine yaklaştığını fark edersiniz. Büyük bir kahvaltı planınız ya da sütlü tatlı yapma niyetiniz yoksa, bozulmadan önce bu fazla sütü nasıl değerlendirebilirsiniz? İşte cevabı.
Karadağ'da modacıydı, Çanakkale'de çoban oldu! 'Koyunlarım için özenle giyiniyorum'Balkanlar'ın incisi Karadağ’da modacıyken ani bir kararla Çanakkale Bayramiç'teki Yiğitler Köyü'ne yerleşen Jasmina Jutkovic, 110 koyunuyla çobanlık yapıyor. İşte "Manikürlü ve ojeli tırnaklarla çobanlık yapmama çok şaşırdılar ama sonra alıştılar" diyen Jasmina'nın 8 yıllık köy ve çobanlık hayatında yaşadıkları.
Kahvaltı yapmak için can atacaksınız! Kan yapıcı pankek göz göz oluyor, tadı nefisKahvaltı sofralarında değişiklik arayanların en sevdiği alternatiflerden biri pankektir. Özellikle çocuklar pankek tüketmeye bayılır. Peki, hazırladığınız pankekleri daha sağlıklı bir yiyeceğe dönüştürmeye ne dersiniz? İşte kan yapıcı pekmez tarifi.
Yer: Yalova! Kadın girişimci vahşice katledildiYalova’da mantar üretim tesisi bulunan kadın girişimci Canan Cerit, evinde yabancı uyruklu çalışanları tarafından önce domuz bağıyla bağlandı sonrasında da boğularak vahşice öldürüldü.
Yer: Yalova! Kadın girişimci vahşice katledildiYalova’da mantar üretim tesisi bulunan kadın girişimci Canan Cerit, evinde yabancı uyruklu çalışanları tarafından önce domuz bağıyla bağlandı sonrasında da boğularak vahşice öldürüldü.
Kaşar ya da beyaz peynir fark etmez, taş gibi kalacak! Streç film yerine fırın kağıdıPeynir, kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip, besleyici ve lezzetli bir gıdadır. Yüksek protein ve kalsiyum içeriğiyle öne çıkan bir seçenek olan peynir, aynı zamanda fermente bir gıda olduğu için doğru şekilde saklanmadığında hızla bozulabilir. Yanlış saklama yöntemleri ise peynirin tadını, dokusunu ve besin değerini olumsuz etkileyebilir. Peki, peynirin tadını ve tazeliğini uzun süre nasıl koruyabilirsiniz?
Çalan telefon yaşlı çiftin kabusu oldu! ‘Bize ekmek parası bile bırakmadılar’Konya'da kendini polis olarak tanıtan ve yaşlı çiftin sarraf soyduğunu söyleyerek para, döviz ve altınını alan kişi, polis ekiplerince kısa sürede yakalandı. Yaşlı çiftin para ve altınları kendilerine teslim edilirken, dolandırıcının ağına düşen 75 yaşındaki Havva Aslan, “Bize ekmek parası bile bırakmadılar” dedi.
Kahvaltıya damga vuracak katmer tarifi! Kokusu evi sarıyor, tereyağı ve un kilit noktaKahvaltı sofralarınızda hem göze hem de damaklara hitap eden bir lezzet arıyorsanız, katmer tam size göre. Mis gibi kokusuyla tüm evi saran, kat kat açılan bu kahvaltılık katmer, pastane lezzetlerini aratmayacak. Üstelik yapımı oldukça kolay ve püf noktalarına dikkat edildiğinde lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağın enfes uyumuyla hazırlanan katmer, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Şimdi, bu lezzetin nasıl yapıldığını adım adım inceleyelim.
Eski sevgiliden intikam için 70 kilo verdiMutsuz ilişkisi yüzünden 146 kiloya kadar çıkan Kaliforniyalı kadın, sevgilisinden ayrıldıktan sonra nasıl 70 kilo verdiğini anlattı.
Birol Güven: “Sinema seyircisi yetiştirmemiz lazım”Üç genel müdürden Karadağlı ve Sağtürk’le röportaj yapmıştım. Şimdiye kadar dizi setinde ya da Bağlarbaşı’ndaki Mint Yapım’da sohbet ettiğimiz Birol Güven’le bu röportajı Türkiye Kültür Yolu Festivali için gittiğimiz Diyarbakır’da yaptık.
Kahvaltı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.