CaddeKadının gücü adına

Kadının gücü adına

21.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), Avrupa Birliği yerel STK’lar hibe programı kapsamındaki projesinde, üçüncü dönemi tamamlayan lider kadınlar için mezuniyet töreni düzenledi.

Kadının gücü adına

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek ve yönetim kurullarında daha fazla kadının yer almasını sağlamak amacıyla çalışan Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), iki yılda 137 lider kadını iş hayatına hazırladı. Bu süreçten geçen 75 lider kadın, Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının yönetim kurullarında yerini aldı.

Dernek, önceki akşam Rahmi M. Koç Müzesi’nde Avrupa Birliği Yerel STK’lar hibe programı kapsamında, üçüncü dönemi tamamlayan lider kadınlar için bir mezuniyet töreni düzenledi. Hilal Kosif, Başak Kural, Özlem Kaynak ve Berna Öğüt’ün de aralarında bulunduğu iş insanları etkinlikte, Türkiye’nin önde gelen iş liderlerinden sertifikalarını aldı. Organizasyonda konuşma yapan YKKD Başkanı Hande Yaşargil “Şu ana kadar, mentorlarımız ve eğitimlerimizle şirketlerde yönetim kurulu üyesi olabilecek yönetici kadınların bilgi, tecrübe ve vizyonlarının bu yönde desteklenmesini sağladık” diyerek bilgi verdi.

Kadının gücü adına