GündemKabak dolması tarifi

Kabak dolması tarifi

30.04.2018 - 10:46 | Son Güncellenme:

Dolma çeşitleri her sofrayı süsleyen ve en çok tercih edilen lezzetlerdendir. Tadını damaklarda bırakan, sofraların vazgeçilmezi kabak dolması lezzetiyle baş döndürüyor. Kabak seven herkesin bayılarak yediği ve yanında sarmısaklı yoğurdu ile enfes bir görüntü sağlayan kabak dolması tarifimizin tadına doyamayacaksanız.

Kabak dolması tarifi

Ailenizle keyifli bir şekilde yiyebileceğiniz ve misafirlerinize severek yapabileceğiniz kabak dolması tarifi sizlerle.

Haberin Devamı

Malzemeler;

· 5 adet kabak

· 1 adet kuru soğan

· 200 gram az yağlı kıyma

· 1 adet rendelenmiş domates

· 1-5 çay bardağı kadar pirinç

· 1 demet maydanoz

· 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası

· 1 çay kaşığı kadar tuz

· 1 çay kaşığı kadar karabiber

· 1 çay kaşığı kadar nane

Sosu için gereken malzemeler;

· 1 su bardağı sıcak su

· 1 tatlı kaşığı domates salçası

· 2 yemek kaşığı sıvı yağ

· 1 çay kaşığı tuz

Püf noktası

Kabak dolması için kabağınızın şekli önemlidir. Hafif tombul ve etli kabak seçmeniz kabak dolmanızın istenilen lezzete ulaşmasını sağlayacaktır. Kullandığınızın kıymanın yağ durumu nasıl ise iç harcına ona göre yağ kullanmak gerekmektedir. Burada ki püf nokta tamamen sizin analiz etmenize kalacaktır.

Haberin Devamı

Pişirme önerisi

Dolmanızın daha acı olmasını isterseniz iç harcınıza domates sosu yerine biber salçası ekleyebilirsiniz. Böylece daha acı bir iç harç elde edersiniz.

Kabak dolması nasıl yapılır?

Kabaklarınızı bol su ile yıkayarak üzerlerini kurutun. Kuruyan kabakları tırtıklı bir oyacak ile hafifçe soyun. İsteğe göre kabakların tamamını soyabilirsiniz. Bu işlemden sonra kabakları ikiye bölerek alt kısımlarını düzeltin ve kabakların iç kısımlarını iyice temizleyin.

Kıymalı harç için; iç harcı için soğanları ve maydanozları ince ince doğrayın. Daha sonra önceden yıkadığınız pirinci bir kaba alın. Az yağlı kıyma, karabiber, nane, tuz ve salçanızı pirincin üzerine koyarak iyice karıştırın. Temizlenen kabaklarınızın iç kısımlarını tuzlayın. Tuzladıktan sonra kabakların üst kısmında biraz boşluk kalacak şekilde kabaklarınızı doldurun. Kabaklarınızı doldurduktan sonra dilerseniz bir parça iri doğranmış domates ile kabaklarınızı kapatabilirsiniz.

Sosu için; domates salçanızın kıvamını biraz açmak için sıcak su kullanıp içerisine biraz tuz ve yağ ekleyerek kabaklarınızın üzerinde gezdirin. Daha sonra ocağa aldığınız tencerenizi kısık ateşle 30 dakika pişirmeye bırakınız.

Yazarlar