GündemBu oda madenciler için hayati!

Bu oda madenciler için hayati!

15.05.2014 - 21:57 | Son Güncellenme:

Türkiye Soma'da kaybettiği madencilerinin yasını tutuyor. Soma'daki facia sonrası yaşam destek odası olup olmadığı tartışmaları da halen gündemde. NTV, İzmir'deki bir altın madeninde bulunan yaşam destek ünitesini görüntüledi.

Bu oda madenciler için hayati

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan 10 Mayıs 2013 tarihinde Enerji TV’ye Soma’daki maden ile ilgili kaza durumunda işçilerin madende 15-20 gün kalabileceklerini söylemişti. Ancak facia sonrası madenden kurtulan işçilerin anlattıkları işyeri sahibini yalanlıyor. Madenden çıkan işçiler, birçok kişinin varlığını dahi bilmediği söz konusu odanın yaşam alanından çok depo olarak kullanıldığını söyledi.

Haberin Devamı

NTV ise bu tartışma sürerken İzmir'deki bir altın madeninde bulunan yaşam destek ünitesini gezdi, görüntüledi. Odanın neden maden işçileri için hayati olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Sığınak odaları çelik konstrüksüyondan yapılıyor. Dışarıda bir göçük olursa çelik konstrüksüyon işçelir koruyor. İşçileri göçük anında hayatta tutan sığınak odası yaklaşık 8-10 işçiyi 1 gün, 2 gün hayatını sürdürecek şekilde yapılmış. Dışarıdan bir temiz hava girişi var. Temiz hava kesilirse içeride oksijen tüpleri var.

Sığınak odasında herhangi bir yaralanma için ilk yardım seti, dışarıyla irtibat için telsizler bulunuyor. İçeride havayı temizleyen cihazlar da bulunuyor. Su hazır tutuluyor. Tuvalet ihtiyacı da düşünülmüş ve portatif bir tuvalet konulmuş. Şili'deki madencileri kurtaran da sığınma odası olmuştu. Ziyaret edilen işletmede 3 adet yaşam odası bulunuyor. Yurtdışından getirilen sığınak odasına 160 bin lira civarında.

Haberin Devamı

Kaynak: NTV