Gündemİstanbullu Golden ABD’de çok mutlu

İstanbullu Golden ABD’de çok mutlu

09.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da sokağa atılarak kaderine terk edilen Golden Retriever cinsi 36 köpek yeni evlerinde mutluluğu buldu. Türkiye’den gönderilen köpekler şimdi ABD’de el üstünde tutuluyor

İstanbullu Golden ABD’de çok mutlu

ABD’de kurulan ‘Adopt a Golden’ (Bir Golden Sahiplenin) isimli yardım derneği tarafından İstanbul’dan Atlanta’ya götürülen sokağa terkedilmiş 36 cins köpek, yeni evlerinde oldukça mutlu. 8 bin kilometrelik yolculuk sonrası yeni yaşamlarına kavuşan köpekler arasında bulunan Hero (Kahraman), Chuck ve Lisa Taylor çifti tarafından sahiplendi.
Ön bacağı ve çenesi doğuştan çarpık olan Hero, ailenin bir gözü görmeyen diğer köpeği Jack ile sıkı dostluk kurdu. Henüz bir yaşında sahibi tarafından sokağa atılan köpeğin doğuştan sakatlığı nedeniyle İstanbul sokaklarında yaşam şansının düşük olduğu ancak yardım örgütü tarafından kurtarıldıktan sonra mutlu bir hayata kavuştuğu vurgulandı.

“En iyi arkadaşlar”
Köpeği sahiplenen Chuck Taylor, Detroit Free Press gazetesine, “Kurtarılmış köpekler dünyanın en iyi arkadaşları. Onların kurtarıldıklarını bildiklerinden eminim” dedi.
‘Bir Golden Sahiplenin’ derneğinin kurucusu Leuren Genkinger, ‘İstanbul sokaklarının sakin tavırlarıyla bilinen Golden cinsi köpekler için uygun bir yaşam alanı olmadığını, sokak köpekleri onlara saldırdığı zaman karşılık veremediklerini’ söyledi. Türkçe konuşan gönüllü tercümanlar, Atlanta’ya getirilen köpeklerin İngilizce komutları anlayabilmesi için devreye girmişti.

“Sokağa atılıyorlar”
Köpeklere ‘Freedom’, ‘Justice’, ‘Victory’ ve ‘Hero’ gibi isimler verilmişti. Genkiner, köpekler kurtarıldıktan sonra Washington Post gazetesinde yaptığı açıklamada, “10 yıl önce Golden Retriever cinsi köpekler statü sembolü olarak görülüyordu. Köpekler, Türkiye’ye ithal edilmeye başlandı. Ancak bu dönem bitti. Köpekler artık sokağa atılıyor” demişti.

KEŞFETYENİ
Tolga Sarıtaş baba oluyor! Bebek haberi sonrası ilk paylaşım
Tolga Sarıtaş baba oluyor! Bebek haberi sonrası ilk paylaşım

Cadde | 20.04.2025 - 12:15

Şimdilerde TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde başrol oynayan ve Altay karakterine can veren Tolga Sarıtaş ve eşi Zeynep Mayruk'un bebek bekledikleri iddia edildi. Çiftin çıkan haberler sonrası sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmadı.